dinsdag, 05 januari 2016

De Belgian VW Classics Club

Een paar dagen na zijn 50ste verjaardag stelt de Belgian VW Club een nieuwe afdeling voor: de Belgian VW Classics Club.

Zoals zijn naam aanwijst, zal deze nieuwkomeling grote betekenis toekennen aan de VW Oldtimers- van minstens 25 jaar – en zal aan zijn leden verscheiden voordelen toekennen, mogelijkheid tot deelname aan exclusieve activiteiten en vooral hun passie voor oude VW’s delen met andere liefhebbers.

In een tijd waarin de wereld steeds sneller lijkt te draaien, is het soms goed om in de achteruitkijkspiegel te kijken. Het is dus niet verwonderlijk om steeds meer en meer liefhebbers te vinden van oude wagens, nostalgische mensen waarderen specifieke voertuigen die zij of hun voorouders vroeger gekend hebben.

Nu de Belgian VW club net zijn 50ste verjaardag gevierd heeft, konden we niet ongevoelig blijven voor leden die autoliefhebbers zijn van oude Volkswagens. "We hadden meer en meer verzoeken van onze leden", zegt Charles-Henri Bonnet, de secretaris-generaal van de Belgian VW Club. "En op het moment van onze vijftigste verjaardag, dachten we dat het tijd was om een filiaal Classics te creëren binnen onze Club. En dat is gebeurd! "

Onder leiding van Jean-Claude Delatte, één van de bestuurders van de Club, zal de Belgian VW Classics Club daarmee een leegte opvullen. "Ons doel is om de eigenaars van alle soorten oude Volkswagen samen te brengen, op voorwaarde dat zij minstens 25 jaar oud zijn", zegt Jean-Claude. "Dit zal uiteraard gaan van de Kever tot de Golf, maar eveneens de VW-Porsche, de Karmann of Transporter, bijvoorbeeld. De eigenaars van oude VW racewagens – eenzitter of toerisme racewagens – zijn ook van harte welkom! "

Net als zijn grote broer, de Belgian VW Club, heeft de afdeling Classics een heel duidelijk doel: passie voor Volkswagen delen en doen delen, en in dit geval, passie voor oude auto's. "Het doel is om een programma voor te stellen van specifieke, exclusieve en originele activiteiten," zegt Jean-Claude. "Elke activiteit zal dan ook een gelegenheid zijn om met alle liefhebbers  samen te komen in een leuke sfeer. "

Het lidmaatschap van de afdeling Classics, die slechts 15 euro meer kost dan het Belgian VW Club lidmaatschap (25 euro voor een Sympathiserend Lid) , zal ook talrijke voordelen opleveren. De  Classics Leden zullen in eerste instantie behandeld worden als traditionele Sympathiserend Leden. Zo kunnen ze gratis rijden met hun VW op het Circuit Zolder tijdens de Club Day. Zij zullen ook uitnodigingen krijgen voor de races, alle informatie over de Belgian VW Club krijgen (o.a. het magazine) en de mogelijkheid om deel te nemen aan exclusieve activiteiten georganiseerd door de Belgian VW Club ( fabriek bezoeken, reizen, ontmoetingen met persoonlijkheden uit de motorsport, enz.).

Daarnaast zullen de Classics Leden genieten van specifieke voordelen. Zij zullen automatisch lid worden van de BFOV, de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. Dit zal hen het recht geven op informatie - inclusief juridische informatie - met betrekking tot alles wat tot de Oldtimers wereld betreft, evenals vele kortingen: om races van oldtimers bij te wonen, tentoonstellingen te bezoeken, voor hun verzekering of zelfs voor onderdelen voor hun wagen, zoals banden of olie bijvoorbeeld.

De Leden van de Belgian VW Classics Club zullen ook voorrang krijgen om deel te nemen aan de grote VW Oldtimers parade die doorgaat net voor de start van de beroemde 25 Uren VW Fun Cup op het circuit van Francorchamps. Gedurende deze grote sport- en feestelijk evenement, zullen de Leden ook toegang krijgen tot de Belgian VW Classics Club hospitality en kunnen ze deelnemen, indien zij dit wensen, aan een wedstrijd met verschillende categorieën (elegantie, originaliteit, fun, ...).

De Belgian VW Classics Club voorziet eveneens toeristisch en gastronomische rondritten, exclusieve bezoeken of uitstappen waar oldtimers in de kijker staan, zoals de Nürburgring Oldtimer Grand Prix, bijvoorbeeld.

Deel uitmaken van de Belgian VW Classics Club betekent dus lid worden van een grote familie van liefhebbers, van veel voordelen genieten en het beleven van exclusieve momenten. Kortom, de Belgian VW Classics Club zal een must worden voor fans van oude VW’s !

Bezoek hier de website van de Belgian VW Classics Club

 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy