vrijdag, 25 december 2015

Tentoonstelling Flower Power en Love Bugs Parade

Ongeveer zestig jaar geleden ontstond de hippiebeweging, die de muziekwereld en onze fantasie flink zou beïnvloeden.
Die periode is verbonden met grote namen uit de muziekgeschiedenis en een reeks evenementen, zoals de 'Summer of Love' en het legendarische Woodstock muziekfestival, dat in de staat New York plaatsvond.

Bij wijze van eerbetoon aan die periode, waarin ook de 'Flower Power ' beweging haar gloriedagen kende, zet de tijdelijke tentoonstelling van 6 februari tot 23 maart 2016 in Autoworld de mythische Combi T1 in de spotlights - een automodel dat jarenlang met de beweging zou worden geassocieerd.

Sommige exemplaren in die jaren waren prachtig versierd met meerkleurige bloemen en hippiesymbolen. De legendarische Combi is een kleine, maar polyvalente bestelwagen die door een luchtgekoelde motor werd aangedreven. Het model was altijd synoniem van vrijheid en ontdekkingen en kon daardoor werkelijk tot in de verse uithoeken van de planeet worden aangetroffen. Hij kreeg vaak het gezelschap van de guitige Kever.

Tijdens de tentoonstelling wordt die sfeer van vrijheid, muziek en gezelligheid opnieuw tot leven gewekt.

Love Bugs Parade – zondag 14 februari 2016

De 8e editie van de Love Bugs Parade vindt uitgerekend plaats op Valentijnsdag - zondag 14 februari 2016.

Als de deelnemers het spel meespelen, zullen hun Kevers er waarschijnlijk voor de gelegenheid heel 'fleurig' uitzien en zullen ze versierd zijn met hippie-emblemen.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zullen de Choupettes, de Herbies en andere VW Kevers en Beetles van 's morgens al vanuit alle uithoeken van België en de buurlanden naar de Esplanade van het Jubelpark vóór het museum Autoworld komen afgezakt. 

Bij wijze van uitzondering - en alleen voor deze editie - zullen een twintigtal Combi's T1 in de Parade worden toegelaten - op voorwaarde dat ze zich in een sixtieslook aanbieden.

Om 13.30 u wordt het startschot gegeven! De Parade vertrekt dan altijd in een gezellige chaos. Het parcours brengt onze Kevers naar het Zoniënwoud en vervolgens via enkele straten en lanen in Brussel terug naar hun startplaats, zodat zoveel mogelijk zondagswandelaars van het spektakel kunnen genieten.

Het publiek wordt uitgenodigd om zich tussen 11.00 u en 13.30 u vóór het museum Autoworld in de uitzonderlijke sfeer onder te dompelen. 

De Love Bugs Parade kan na de start langs het hele parcours (dat binnen enkele weken zal worden bekendgemaakt) en ten slotte vanaf 16.00 u opnieuw vóór Autoworld kunnen worden bewonderd. De deelnemers zullen daar na hun aankomst van een vieruurtje kunnen genieten.

Voor eigenaars van VW Kevers en Beetles is deelname aan de Love Bugs Parade gratis, maar het is wel verplicht om zich vooraf per mail in te schrijven (bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), want het aantal deelnemende auto's is beperkt.

Noteer alvast de datum van zondag 14 februari in jullie agenda's! Haal je kleren van de jaren '66-'69 van op zolder en kom eens langs!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy