maandag, 09 november 2015

Adembenemend: Range Rover Evoque Cabriolet

De introductie van de nieuwe Cabriolet markeert een nieuw hoogtepunt in de line-up van de Evoque. Het vijfde lid van de Range Rover-familie is de meest exclusieve en tegelijk meest terreinwaardige Cabriolet ooit.

Voor het eerst is de authentieke stijl en luxe van Range Rover te vinden in een veelzijdige vierzitscabrio, zonder de karakteristieke merkwaarden van Land Rover uit het oog te verliezen. De Range Rover Evoque Cabriolet voldoet in alle opzichten aan de hoge standaards op het gebied van kwaliteit, robuustheid, verfijning, veiligheid en allround capaciteiten. Er is zelfs een innovatieve bevestiging voor ski’s ontwikkeld voor degenen die de Evoque Cabriolet inzetten voor de reis naar exclusieve wintersportoorden als die in Courchevel of Aspen.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director en Chief Creative Officer: “De Range Rover Evoque Cabriolet is er eentje voor alle seizoenen. Zijn elegante vormgeving en toonaangevende techniek zijn een aanwinst voor de Range Rover-familie. Een symbool van verfijning, luxe en creatief design, waarvoor de stedelijke omgeving zoals die van Londen een soort van natuurlijke habitat is. Het past dus om dit model juist op deze locatie te onthullen, een van ’s werelds meest toonaangevende en beroemdste centra voor kunst- en designopleidingen.” 

De University of Arts London (UAL) is een van de grootste in zijn soort in Europa. Design, mode en beeldende kunst zijn de vakgebieden. UAL geeft college op zes plaatsen, waaronder Central Saint Martins.

Land Rover verwacht een wereldwijde SUV-verkoopgroei van 20 procent in de komende vijf jaar. De unieke Evoque Cabriolet speelt als nieuwkomer in dit segment een belangrijke rol om de 45-jarige successtory van Range Rover verder uit te bouwen. Sinds de introductie in 2010 heeft de Evoque het luxe SUV-segment veranderd. Het is het meest succesvolle model in de portfolio van Land Rover met een verkoopaantal wereldwijd tot nu toe van bijna 500.000. 

Elektrisch bedienbare cabriokap ook rijdend te bedienen

De Evoque Cabriolet zit vol geavanceerde en innovatieve technologie. De elektrisch bedienbare, stoffen cabriokap bezit een aantal uitzonderlijke kwaliteiten. Dankzij de nauwkeurig ontworpen structuur blijft de cabriolet in gesloten toestand trouw aan het oorspronkelijke silhouet, terwijl de kap strak aansluit op de achterzijde wanneer geopend. Het is tevens het langste en breedste cabriodak van dit moment. Desondanks laat de kap zich in slechts 18 seconden volledig openen. Het sluiten neemt 21 seconden in beslag. Bovendien is het mogelijk de kap te bedienen bij snelheden tot 50 km/u. Het hoogwaardige canvas dak is voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. De inhoud van de bagageruimte is met 251 liter riant voor een Cabriolet.

Het Roll-Over Protection systeem zorgt voor extra veiligheid in het geval van een koprol. Het systeem bestaat uit twee aluminium steunen die in slechts 90 milliseconden uit het achterste deel van de carrosserie omhoog schieten om inzittenden te beschermen. Ook is de Evoque Cabriolet voorzien van actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist, parkeersensoren rondom, Driver Condition Warning en Autonomous Emergency Braking.

InControl Touch Pro

In de Range Rover Evoque Cabriolet debuteert een nieuw InControl Touch Pro infotainmentsysteem met een 10,2-inch touchscreen. Dit systeem legt de lat nog hoger op het gebied van respons en connectiviteit en biedt onder meer 3G-verbinding, volledige smartphone-integratie, deur-tot-deur navigatie en een premium geluidsinstallatie.

Motorenpallet

Land Rover levert de Range Rover Evoque Cabriolet met een keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie wordt aangedreven door de krachtige Si4 met 176 kW (240 pk). Dieselen kan met de 110 kW (150 pk) of de 132 kW (180 pk) variant van de sterke 2.0 Ingenium dieselmotor die genoegen neemt met slechts 5,1 liter brandstof per 100 kilometer (149 g/km CO2). Beide krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een 9-trapsautomaat.

Onmiskenbaar Range Rover

De terreinwaardigheid is van dezelfde klasse als bij de Evoque Coupé en vijfdeurs. De cabriolet bezit dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving met naar wens Wade Sensing. Dit is een uniek systeem dat real time informatie geeft over de diepte bij een doorwading. 

De Cabriolet heeft ook duidelijk hetzelfde design-DNA als de Coupé en vijfdeurs. Ook deze is voorafgaand aan de onthulling eerst geshowd aan de hand van draadsculpturen. Een artistiek thema dat nu in 2015 andermaal is gebruikt om de Convertible voor te stellen. Begin oktober zijn er zes sculpturen geplaatst in de schaal 1:1 op diverse vermaarde en druk bezochte plekken in Londen. 

De nieuwe Range Rover Evoque Cabriolet wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, waar ook de Evoque Coupé en vijfdeurs van de band rollen. De verkoop start in het voorjaar van 2016.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy