zaterdag, 31 oktober 2015

Michel Vaillant in de BMW Brand Store

Van 5 tot 14 november stelt de BMW Brand Store in Brussel de expositie ‘Michel Vaillant Art Strips’ voor. De BMW Z4 GT3, bestuurd door Timo Glock, Bruno Spengler en Alex Zanardi tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps, komt speciaal voor deze gelegenheid terug naar België.

De BMW Z4 GT3 die versierd werd met de kleuren van Michel Vaillant, was ongetwijfeld enorm populair tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Met voormalige F1 piloten Timo Glock, Alexander Zanardi en Bruno Spengler aan het stuur, trok de wagen alle aandacht. De Z4 GT3 werd speciaal aangepast aan de beperking van Alex Zanardi opdat hij, vergezeld van zijn twee teamgenoten, voor de eerste keer kon deelnemen aan de uithoudingsrace. Dit gaf de racewagen een extra dimensie die de vele toeschouwers zeker wisten te appreciëren.

Studio Graton ontwierp het design voor deze wagen: de zijflank werd gedecoreerd met de iconische klanknabootsing ‘Vrooaarr’ en op de motorkap pronkte een tekening van de drie piloten. Deze BMW Z4 GT3 zal nu voor de eerste keer sinds zijn overwinning op, wat wel eens het mooiste circuit van de wereld genoemd wordt, haar nieuwe thuis bij BMW Motorsport verlaten en verhuizen naar de BMW Brand Store voor de exhibitie van ‘Michel Vaillant Art Strips’.

Van 5 tot 14 november krijgen strip- en kunstliefhebbers de kans om achttien herwerkingen van de tekeningen van Michel Vaillant’s bedenker Jean Graton te ontdekken. Dominique Graton, de schoondochter van Jean Graton, onthult haar interpretaties van bekende striptekeningen tijdens ‘Michel Vaillant Art Strips’ in de BMW Brand Store. De getalenteerde artieste en artistiek directrice van de Fondation Jean Graton tilt met haar creaties de cult van striptekeningen van de automobielsport op tot hedendaagse kunst. Er zijn slechts dertig exemplaren van haar kunstwerken en ieder stuk wordt ondertekend, genummerd en wordt vergezeld door een uniek authenticatiecertificaat van de Fondation Jean Graton.
De BMW Brand Store organiseert regelmatig sessies rond Art & Design waar artiesten en designers hun kunstwerken kunnen voorstellen. De expositie van ‘Michel Vaillant Art Strips’ brengt de edele kunst van het stripverhaal voor de eerste maal naar de BMW Brand Store.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy