dinsdag, 28 oktober 2014

Renault Sport op zijn best

De Renault Sport R.S. 01 reed op 18 oktober jongstleden zijn eerste rit op het circuit van Jerez in Spanje, in het kader van de jongste manche van de World Series By Renault.

Piloot van dienst, Alain PROST, was onder de indruk: "Renault Sport R.S. 01 is een fantastische bolide en dat is erg belangrijk voor het imago. Dit is een nieuwe fase voor Renault, dat hiermee een model voor uithoudingsraces introduceert. Het gaat om een echte racewagen, die toch erg nauw verwant is met de productiewagens want zijn design is in ruime mate geïnspireerd op dat van de nieuwe seriemodellen."

Jean RAGNOTTI, die we niet meer aan u moeten voorstellen, en Sébastien BUEMI (Red Bull-piloot) reden voor deze doop voor een keer mee in de passagierszetel.

In het totaal konden tijdens deze eerste publieke demonstratie 58.000 toeschouwers genieten van de gespierde look, de opmerkelijke sound en de dynamische kwaliteiten van deze R.S. 01. De eerste klanten zullen hun wagen in maart 2015 ontvangen.

R.S. 01 heeft reeds 3.000 kilometer aan tests doorlopen op verscheidene circuits en met verschillende piloten. De ontwikkelingssessies gaan door om de al erg performante bolide nog verder te optimaliseren.

Afspraak op het circuit van Spa halfweg 2015 voor de eerste race van de R.S. 01.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy