woensdag, 14 oktober 2015

370 pk voor de nieuwe BMW M2 (+Video)

Meer dan 40 jaar geleden al liet een compacte high-performance BMW sportwagen de hoofden draaien en de harten sneller slaan. De BMW 2002 turbo was immers de perfecte samenvatting van het streven van BMW naar uitstekende dynamische kwaliteiten, een uitzonderlijke wendbaarheid en een optimale wagenbeheersing.
Alsof het op dezelfde krachtige manier wil bewijzen dat dit doel nog steeds met hart en ziel wordt nagestreefd, stelt BMW M GmbH nu de nieuwe BMW M2 voor. Met zijn krachtige zescilinder- in-lijn motor, vinnige achterwielaandrijving, lichte aluminium M sportophanging en extraverte vormgeving beschikt de nieuwe BMW M2 Coupé over alle kwaliteiten om in rijplezier de puntjes op de i te zetten. 

Kenmerkend M design. 

Al bij de eerste oogopslag wordt duidelijk dat de nieuwe BMW M2 Coupé tot de BMW M familie behoort, met een vormgeving die ook zijn dynamische kwaliteiten in de verf zet. Geïnspireerd door modellen uit het rijke verleden van BMW in de autosport maakt de nieuwe M2 Coupé geen geheim van zijn buitengewoon prestatiepotentieel. De lage voorschort met brede luchtinlaten, gespierde flanken met kenmerkende M kieuwen, BMW aluminiumvelgen van 19" in het vertrouwde M dubbelspaakdesign en de lage, brede achterkant met specifiek uitlaatsysteem met dubbele M uitlaatpijp spelen hierbij stuk voor stuk een indrukwekkende rol. Het vertrouwde karakter van BMW M wagens is ook terug te vinden in het design van het interieur. Het alcantara van de deurpanelen en de middenconsole straalt samen met poreuze koolstofvezel een zeldzame kwaliteit en onstuimige sportieve aspiraties uit, nog versterkt door blauwe contrastsiernaden en M logo's in reliëf op bepaalde details. Sportzetels, een M sportstuur en een M versnellingspook zorgen ervoor dat bestuurders van de BMW M2 hun wagen steeds volkomen onder controle hebben. 

Explosieve prestaties. 

De nieuw ontwikkelde zescilinder-in-lijn motor van drie liter in de nieuwe BMW M2 maakt gebruik van geavanceerde M TwinPower Turbo-technologie om een vermogen van 272 kW/370 pk te ontwikkelen bij 6.500 t/min en vormt zo een nieuwe mijlpaal in het segment van de compacte high-performance-sportwagens. Dat geldt ook voor de overbrenging van het vermogen. Het maximumkoppel van 465 Nm kan met overboost kortstondig worden verhoogd tot niet minder dan 500 Nm. Dankzij dit alles accelereert de nieuwe BMW M2 Coupé met als optie verkrijgbare 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling (M DCT) en Launch Control in slechts 4,3 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Maar toch kan de wagen met zijn M DCT versnellingsbak prat gaan op een buitengewone efficiëntie. 

Knowhow uit de autosport. 

Met de lichte aluminium vooras en achteras uit de BMW M3/M4 modellen, gesmede BMW aluminiumvelgen van 19" met combinatie van verschillende bandentypes, M Servotronic stuurinrichting met twee instellingen en passend efficiënte M compound-remmen heeft de nieuwe BMW M2 Coupé de lat in het segment van de compacte high-performance-sportwagens nogmaals hoger gelegd op het gebied van rijdynamiek. Ook het elektronisch geregelde actieve M differentieel, dat de tractie en de rechtuitstabiliteit optimaliseert, speelt hierin een essentiële rol. En het rijplezier wordt zelfs nog groter wanneer de M Dynamic mode (MDM) van het Dynamic Stability Control systeem wordt ingeschakeld. MDM maakt wielslip en dus gematigde, gecontroleerde drifts op het circuit mogelijk. 

Intelligente connectiviteit op verzoek. 

De nieuwe BMW M2 Coupé wordt geleverd met een uitgebreide standaarduitrusting op maat van zijn prestatiegerichte karakter. De 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling (M DCT) met Drivelogic, als optie verkrijgbaar, schakelt buitengewoon snel maar zonder onderbreking van de trekkracht. Daarnaast is een uitgebreide reeks rijhulpsystemen en mobiliteitsdiensten van BMW ConnectedDrive beschikbaar. De als optie verkrijgbare ConnectedDrive Services vormen de basis voor de uitgebreide communicatiemogelijkheden van de wagen en maken ook het gebruik van innovatieve apps mogelijk, die met de BMW ConnectedDrive technologie naadloos in de wagen zijn geïntegreerd. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld met de GoPro App snelle ronden op het circuit opnemen via een actiecamera op het dashboard, met behulp van de iDrive Controller en het Control Display. Ondertussen kan de persoonlijke rijstijl van de bestuurder naar wens worden geanalyseerd met de M Laptimer App. Informatie over snelheid en rempunten kan gemakkelijk worden gedeeld via e-mail of Facebook. 

Nazaat van een indrukwekkende stamvader. 

De nieuwe BMW M2 Coupé is niet alleen de rechtstreekse opvolger van de succesvolle BMW 1 Reeks M Coupé, maar ook – in zijn onderliggende filosofie – een nazaat van de originele E30 BMW M3 en de BMW 2002 turbo. Die laatste baarde meer dan 40 jaar geleden opzien en was de belichaming van het huidige streven van BMW M GmbH naar een buitengewone dynamiek, onovertrefbare wendbaarheid en optimale wagenbeheersing. 


Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy