vrijdag, 25 september 2015

Matthias Schoenaerts aan het stuur op de Zoute Grand Prix 2015

BMW Belux, dat er al bij was sinds de oprichting van de Zoute Grand Prix in 2010, stapelt de premières op voor deze zesde editie. De nieuwe BMW 7 Reeks beleeft zijn Belgische première in een speciaal paviljoen op de dijk. Daarbovenop neemt een BMW 328 Mille Miglia van 1937 deel aan de race. De acteur Matthias Schoenaerts en Jean-Philippe Parain, voorzitter en CEO van BMW Group Belux, zullen de wagen besturen. 

Tal van bekende personen zoals Kevin en Jonathan Borlée, Eric Van de Poele of Gert Noels mochten al plaatsnemen achter het stuur van een historische wagen van BMW Classic tijdens de Zoute Grand Prix. Maar nog nooit had een acteur met internationale uitstraling deze eer bij de bekende Belgische wedstrijd. Daar komt nu verandering in met BMW Friend Matthias Schoenaerts, die in heel wat producties meespeelt bij het begin van dit culturele seizoen. Hij zal Jean-Philippe Parain vergezellen tijdens de Zoute Grand Prix. Ze delen het stuur van een uitzonderlijke wagen. De BMW 328 Mille Miglia, die aan de befaamde Italiaanse race in 1940 heeft deelgenomen, heeft nog nooit in België gereden. “Ik verheug me erg op het idee plaats te mogen nemen achter het stuur van de BMW 328 MM. Ik ken het palmares en het unieke karakter van deze fantastische wagen en ik voel me vereerd dat ik gekozen werd om het stuur te delen met Jean-Philippe Parain. Ik heb nog nooit aan een dergelijke race meegedaan en ik kijk er erg naar uit. Maar wees gerust, ik maak er geen drama van”, aldus de Belgische acteur die tussen twee films door in het land is. Jean-Philippe Parain van zijn kant legt uit: “Bij een uitzonderlijke wagen hoort een uitzonderlijke rijder. Matthias is reeds twee jaar BMW Friend en we willen hem graag een stukje geschiedenis van ons merk laten ontdekken. Rally is geen cinema, maar hij heeft in elk geval niet de gewoonte zich te laten vervangen door een stand-in.”

BMW Classic.

De BMW 328 MM waarmee de bekende ploeg aan de slag gaat komt recht uit het BMW museum en werd door BMW Classic klaargestoomd. Dit model werd speciaal voor de Mille Miglia in 1940 gebouwd, waar twee exemplaren met koetswerk van Touring deelnamen. Deze versie beschikt over een vermogen van 135 pk, meer dan de 80 pk van de originele BMW 328. De twee BMW 328 Roadsters MM finishten op de 3de en 5de plaats van de editie van 1940 van de Mille Miglia en vulden zo de eindoverwinning van BMW in deze race aan. BMW Classic staat ook ter beschikking van particulieren die hun BMW willen restaureren of zelf zin hebben om een historische wagen van de Beierse constructeur te huren.

Paviljoen BMW 7 Reeks.

Om de lancering van de zesde generatie van de BMW 7 Reeks op 24 oktober te vieren, heeft BMW Belux een paviljoen opgericht waarin twee versies van de BMW 7 Reeks worden tentoongesteld voor de klanten. Het paviljoen van de BMW 7 Reeks staat op de dijk in de buurt van het Albertplein en zal een bevoorrechte plek zijn waar zowel het vlaggenschip van het BMW gamma ontdekt kan worden als de deelnemers van de Zoute Grand Prix bewonderd kunnen worden.

BMW 328 Hommage op de Concours d’Elégance.

BMW zal ook aanwezig zijn op de Concours d’Elégance met een concept-car die in 2010 op de Concorso D’Eleganza Villa d’Este werd voorgesteld. Om op één lijn te blijven met de wagen die voor de rally ingeschreven is, heeft BMW Belux ervoor gekozen de BMW 328 Hommage voor te stellen: een moderne interpretatie van de mythische racewagen van eind jaren 30. Deze concept-car werd ontwikkeld door de designafdeling van BMW in München en werd slechts zelden tentoongesteld. Hij vormt een bijkomende première voor de Zoute Grand Prix. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy