dinsdag, 15 september 2015

Onthulling van de nieuwe Suzuki Baleno

Vandaag toont Suzuki de productieversie van de volledig nieuwe Baleno voor het eerst aan de wereld. Met dit nieuwe model geeft Suzuki wederom blijk van zijn expertise als producent van compacte auto’s. Want net als iedere Suzuki biedt de Baleno dankzij functioneel design veel ruimte en behoort hij door toepassing van de modernste technologieën tot de zuinigste en meest comfortabele auto’s in zijn klasse. Bovendien zal de Baleno net zo betrouwbaar en scherp geprijsd zijn als de overige modellen van Suzuki. Daarmee is de nieuwe Baleno misschien wel de slimste auto in zijn klasse.

De Baleno heeft een lengte van bijna 4 meter en is daarmee bijna 15 cm. langer dan een Suzuki Swift. De compacte hatchback combineert een stijlvol design met een opvallend fors bemeten bagage- (355 liter) en interieurruimte die tot de grootste in deze klasse behoren. Net als alle nieuwe Suzuki’s, is de Baleno gebouwd op een geheel nieuw, ultra stijf maar lichtgewicht platform. 

Bij de motorisering zijn er twee mogelijkheden. De 1.0 BoosterJet behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met directe inspuiting en turbo. Deze motor koppelt zuinigheid aan kracht en souplesse en levert 82 kW / 112 pk bij 5.500 t.p.m. Daarnaast is de Baleno leverbaar met de uit de Swift bekende 1.2 DualJet motor (66 kW / 90 pk bij 6.000 t.p.m.), die in de Baleno kan worden gekoppeld aan SHVS techniek. Met “Smart Hybrid Vehicle by Suzuki” wordt energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in een lithium ion accu. Hiermee kunnen o.a. elektronische componenten worden gevoed, waardoor een minder zware loodaccu nodig is en de dynamo minder wordt belast. De motor wordt niet zoals gebruikelijk herstart d.m.v. een conventionele startmotor, maar met de ISG (Integrated Starter Generator) die wordt gevoed door de lithium ion accu. De ISG ondersteunt de motor bovendien tijdens het rijden en accelereren. Dit alles leidt er toe dat het brandstofverbruik en de CO2- uitstoot van de Baleno tot de laagste in zijn klasse behoren.

De Baleno is voorzien van uitgebreide en geavanceerde veiligheidstechnieken. Daarnaast kan de hatchback worden uitgerust met uit de Suzuki Vitara bekende technieken als RBS (Radar Brake Support) en ACC (Adaptive Cruise Control), wat niet gebruikelijk is in deze klasse.

De nieuwe Baleno staat naar verwachting in april 2016 in de showroom van de Suzuki dealers. Meer informatie, waaronder prijzen en exacte uitvoeringen worden rondom de marktintroductie bekend gemaakt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy