Nieuws

© Daimler AG

100 jaar Maybach: speciale edities voor S en GLS

01 oktober 2021
Door Dieter Quartier
Ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan presenteert Mercedes-Maybach de ‘Edition 100’, een speciale editie van de huidige S-Klasse en GLS, elk met een gelimiteerde oplage van honderd stuks.
21C0575 001De topklasse SUV GLS met V8-motor en 557 pk combineert een sportief voorkomen met de luxe van een limousine. Het interieur is geluiddempend uitgevoerd en bekleed met verfijnd leder. Elektrisch uitschuifbare treeplanken bieden maximaal comfort bij het in- en uitstappen.
21c0604 002De luxe limousine Mercedes-Maybach S-Klasse met V12-motor en 612 pk is de ideale chauffeurslimousine. Tot de highlights behoren het geluiddempende First Class achtercompartiment met Burmester 4D surround sound system, stoelen met warmte- en massagefunctie en hightech infotainmentdisplays. Het model heeft een 18 cm langere wielbasis dan de verlengde S-Klasse en is voor het eerst uitgerust met vierwielaandrijving.

Beide modellen krijgen nu een exclusieve ‘Edition 100’ uitvoering, waarbij er van elk slechts 100 exemplaren worden geproduceerd. Typische Maybach-kenmerken, zoals de indrukwekkende grille, zijn voorzien van het merkembleem. De S-Klasse en GLS zijn met de hand gespoten in dezelfde twee lakkleuren – hightechzilver/nauticblauw – en voorzien van een speciaal lederen interieur in designo kristalwit/zilvergrijs pearl.

Het merkembleem inclusief opschrift ‘Edition 100’ siert de C-stijlen (S-Klasse) of D-stijlen (GLS), diverse opbergvakken en de verlichte panelen in het interieur. Het opschrift ‘Edition 100’ is ook terug te vinden op de wielnaafafdekkingen. De gesmede velgen van de GLS en de velgen van de S-Klasse schitteren in een nieuwe grijze afwerking.

De ‘Edition 100’ wordt vanaf begin 2022 in de eerste landen leverbaar via de dealers, andere landen volgen in de loop van het jaar. Bestellingen van de jubileumeditie worden vanaf het vierde kwartaal van 2021 verwerkt.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.