Nieuws

© Stellantis

10 Belgische dealers mogen herboren Lancia verdelen

01 maart 2024
Door Dieter Quartier

Ons land behoort samen met Nederland tot de eerste markten waarop Lancia zijn comeback maakt met de compacte Ypsilon. De CEO van het merk ontmoette deze week de al aangestelde verdelers in Turijn. Die zouden instaan voor de helft van verkoop. De andere 50 procent zou online moeten gebeuren.

 

Milosz Tomanek, MD Lancia Belux: "Ons recente bezoek aan het Centro Stile in Turijn en onze ontmoeting met het Lancia Team en de CEO van het merk heeft niet alleen ons enthousiasme voor de aanstaande lancering van Lancia op de Belux-markt versterkt, maar heeft ook een opmerkelijke spirit onder onze verkopers aangewakkerd. Hun toegenomen motivatie en interesse na de ervaring in Turijn verzekert mij ervan dat we samen goed zijn uitgerust om een significante impact te hebben met de introductie van Lancia".

België en Nederland zijn de eerste twee Europese markten waar de nieuwe Lancia Ypsilon halverwege dit jaar op de markt komt. Daarna volgen Frankrijk en Spanje en in 2025 Duitsland. De Belgische markt heeft 10 dealers en Nederland 6 dealers, met respectievelijk 13 en 6 servicepunten. 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.