Ferrari-voorzitter John Elkann maakte op Ferrari’s jaarlijkse algemene vergadering op 15 april bekend dat het iconische merk al in 2025, en dus vroeger dan voorzien, een eerste elektrische auto aan het gamma zal toevoegen.
De Alpines A110 Trackside beleven dit weekend hun debuut tijdens de Grote Prijs van Emilia-Romagna in Imola. 
Tijdens de eerste jaarlijkse vergadering van Stellantis – de fusie tussen PSA en FCA – zei CEO Carlos Tavares dat de onderneming dit jaar drie keer zoveel plug-inhybrides en elektrische voertuigen wil verkopen als vorig jaar. De kaap van 400.000 stuks moet dus gerond worden.
We hebben er best lang moeten op wachten, sinds de eerste beetjes info over Mercedes’ elektrische topmodel werden vrijgegeven, maar ons geduld wordt nu beloond met alle details én foto’s van het nieuwe elektrische vlaggenschip waarmee het merk uit Stuttgart de bakens in het elektrische luxesegment wil verzetten.
Autonieuws kon Markus Schäfer, COO van Mercedes-Benz en verantwoordelijk voor de researchactiviteiten van Daimler telefonisch interviewen in de marge van de presentatie van de nieuwe EQS, het elektrische vlaggenschip van het Duitse merk. Hij maakte nogmaals duidelijk dat zijn merk één duidelijke strategie volgt, die van de elektrificatie. We stelden hem ook enkele vragen over autonoom rijden, het rijbereik van elektrische auto’s en synthetische brandstoffen.
Seats kleine cross-over is intussen al faceliftgerechtigd. De voornaamste wijzigingen bevinden zich in het dashboard.
donderdag, 15 april 2021

Skoda Octavia nu ook als Sportline

Wie de uitstraling van de RS maar niet de pk’s wil, kan bij de Skoda Octavia voortaan kiezen voor de Sportline.
Samen met de Seat Arona krijgt de immer populaire Ibiza een facelift. Die behelst vooral een verbeterd interieur, een spraakbediend infotainment met groter scherm en bijkomende ADAS.
Audi breidt zijn elektrische modelfamilie verder uit. Met de zopas voorgestelde Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron komen er meteen twee modellen bij. Het zijn de eerste compacte elektrische SUV’s van het merk. Ze staan op het elektrische MEB-platform van de VW-groep en worden aangeboden met achter- of vierwielaandrijving, tot 520 kilometer rijbereik en een maximumvermogen van 299 pk.
Het vernieuwde MINI-driedeursgamma wordt bekroond met een nieuwe generatie van de John Cooper Works-topversie. 
Pagina 1 van 411

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy