De Suzuki Swift Sport is vanaf nu standaard uitgerust met een 48V Smart Hybrid-aandrijflijn. De 1,4 liter BoosterJet turbobenzinemotor met 129 pk (voorheen 140pk) van de Suzuki Swift Sport wordt nu bijgestaan door een geïntegreerde startmotor (ISG) die zijn kracht haalt uit een 48V lithium-ion accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Bovendien zorgt de ISG voor een hoger maximumkoppel (235 Nm) bij een lager toerental dan voorheen.
De Mercedes-Benz GLE 350 de Coupé overtuigt met zijn grote volledig elektrisch actieradius: dankzij een accu met een capaciteit van 31,2 kWh is hij in staat om meer dan 100 kilometer (volgens NEDC). Bovendien heeft hij een topsnelheid van 160 km/h met uitsluitend een ingeschakelde elektromotor.
Jaguar Land Rover heeft geheel belangeloos wereldwijd al meer dan 160 voertuigen ingezet om noodhulporganisaties tijdens de coronacrisis te ondersteunen. 
De Europese verkoop van Lexus hybride SUV's heeft de kaap van een kwart miljoen eenheden overschreden. Dit aantal, dat eind februari werd gehaald, staat voor de cumulatieve verkoop sinds de introductie in 2005 van de RX 400h, de eerste hybride luxewagen ter wereld.
Dat het merk Mercedes-Benz zijn naam kreeg van een meisje weten de meesten, maar wie was dat meisje, en waarom mocht zij haar naam geven aan het tot op heden enige automerk met een vrouwennaam?
Rijplezier, lichtgewicht ontwerp en de rotatiemotor: drie elementen die Mazda's DNA bepalen en die het team van de autofabrikant in Hiroshima blijven fascineren. Er is echter één Mazda die zich van de rest onderscheidt door al deze elementen een nieuw lading te geven en het beeld van de compacte sportauto met rotatiemotor voor altijd vastlegt in de hoofden van autoliefhebbers in Europa en de rest van de wereld.
In tijden van COVID-19 waarbij er hard gevochten wordt om deze epidemie te bestrijden, heeft Nissan Belux besloten om zijn vloot van 30 voertuigen uit te lenen aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).
De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport. Voor automerken is het de gedroomde etalage om internationale naambekendheid te verwerven en hun producten te promoten. Ze betalen daar zeer veel geld voor, maar in crisistijden als deze is dat niet vanzelfsprekend. F1-verslaggever Jo Bossuyt houdt er zelfs rekening mee dat Mercedes en Renault uit de Formule 1 zullen stappen.
Nadat zustermerk BMW zijn -momenteel ongebruikte- testwagens besloot uit te lenen aan zorgpersoneel, maakte MINI Belux vandaag bekend dat het zijn vloot ongebruikte auto’s in samenwerking met Get Driven ter beschikking stelt van horecabedrijven die door de verplichte sluiting van hun verbruikszalen enkel nog af te halen of thuisgeleverde maaltijden kunnen aanbieden.
We kunnen de Audi RS7 Sportback (en de RS6 Avant) er moeilijk van beschuldigen te traag te zijn of vermogen tekort te komen, maar de Duitse tuner ABT vond -zoals steeds- dat er toch ruimte voor verbetering was, en stelt de tot 125 exemplaren gelimiteerde RS7-R voor.
Pagina 1 van 348

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy