dinsdag, 04 oktober 2022

Gratis TCO-handboek geeft inzicht in Belgische autofiscaliteit

Geschreven door  SB
Gratis TCO-handboek geeft inzicht in Belgische autofiscaliteit © EuroFleet Consult
Om zowel professionals als leken een inzicht te geven in wat TCO precies inhoudt en hoe de Belgische fiscaliteit de totale kost van een (bedrijfs-)wagen beïnvloedt, stelde consultancy- en trainingfirma EuroFleet Consult een 78 pagina’s tellend Whitebook samen waar in mensentaal wordt uitgelegd waar het bij TCO en fiscaliteit precies over gaat.


De Belgische autofiscaliteit is bijzonder complex. De verkeersbelastingen zijn regionale bevoegdheden, terwijl btw, verworpen uitgavenbelasting en het voordeel van alle aard, net als de solidariteitsbijdrage federale materie zijn. Tegelijk stijgen de kosten voor brandstoffen en elektriciteit naar ongekende hoogten en wordt de keuze voor het juiste vervoermiddel door het veranderende aanbod en de versnelde elektrificatietrend steeds moeilijker. 

EuroFleet wilde iedereen die professioneel (een deel van) zijn tijd aan het beheer van een wagenpark besteedt een naslagwerk bieden waarin elk element van de fiscaliteit uitgebreid wordt verklaard en gekaderd binnen de bredere context van de zogenaamde Total Cost of Ownership. Het stelde daarom een 78 bladzijden tellend Whitebook op waarin systematisch en in detail wordt ingegaan op alle elementen die samen de zogenaamde “TCO” vormen.

Gedetailleerd overzicht in mensentaal

In het naslagwerk wordt in detail uitgelegd uit welke verschillende elementen de Total Cost of Ownership van een auto bestaat en hoe groot de impact van de autofiscaliteit op die totale kosten is. Met praktische voorbeelden krijgt de lezer van dit naslagwerk een inzicht in deze complexe materie. Tegelijk wordt ook duidelijk gemaakt wat precies verstaan moet worden onder de steeds meer voorkomende benamingen TCO 1, TCO 2 en TCO 3.

Gratis aangeboden

EuroFleet Consult biedt het TCO-handboek gratis aan in pdf-vorm. Wie surft naar www.totalcostofownership.be en daar zijn contactgegevens achterlaat krijgt meteen het eerste deel per mail bezorgd, waarna elke drie dagen een volgend hoofdstuk vrijgegeven wordt, tot het handboek volledig is. Met de hulp van het TCO-handboek kan al wie een wagenpark – hoe klein of  groot ook – beheert, duidelijke en gefundeerde beslissingen nemen, los van hun vlootleveranciers.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy