Het herstellen van de carrosserie van een EV na een lichte aanrijding is ongeveer 3 procent duurder dan bij benzineauto's, zo blijkt uit een recente Noord-Amerikaanse studie. Waaraan ligt dat?
Een auto vertegenwoordigt een flinke uitgave. Opties doen de rekening oplopen, waardoor de meeste kopers het bij het strikt noodzakelijke houden. Toch kan het verstandig zijn om ietsje meer geld op tafel te leggen.
Wie de kosten wil drukken, houdt best ook rekening met de restwaarde van de auto. Welk type voertuig scoort goed op de tweedehandsmarkt en vormt dus de betere keuze bij aankoop?  
dinsdag, 05 oktober 2021

Is lpg opnieuw het overwegen waard?

Zodra de aardolieprijzen de pan uit swingen, duikt dezelfde vraag weer op: is lpg misschien het overwegen waard? Aan de pomp kost het immers minder dan de helft van benzine.
Zoals het er nu naar uitziet, zullen bedrijven die in laadinfrastructuur investeren, de gemaakte kosten voor 200 procent kunnen aftrekken. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.
Lage-emissiezones, milieubekommernissen, de publieke opinie maar vooral ook fiscale stimuli duwen zelfstandigen en bedrijven richting hybrides met een extern oplaadbare accu. Verdienen ze echt het statuut van mirakeloplossing dat hen wordt toegedicht? Of moeten er toch enkele kanttekeningen worden gemaakt? Autonieuws verzamelde voor jou de belangrijkste pro’s en contra’s.
Voor veel ondernemers is kostencontrole vandaag een topprioriteit. Waar kun je geld besparen met je auto(‘s) zonder aan mobiliteit en comfort in te boeten?
Een auto van de zaak kan een interessant extralegaal voordeel zijn, maar hoeveel kost hij op het einde van de rit en hoe kun je de kosten onder controle houden? 

PHEV's worden beschouwd als de ideale tussenstap naar volledig elektrisch rijden. Maar zijn ze dat ook echt? Het antwoord lijkt even dubbel als hun karakter: enerzijds zijn ze ontworpen om alleen op elektriciteit te kunnen rijden, maar anderzijds hebben ze een verbrandingsmotor die vooral op prestaties is gericht. Dit is wat je moet weten voordat je de bestelbon ondertekent.

België is het land bij uitstek van de bedrijfsauto. Het feit dat je die ook privé mag gebruiken, wordt beschouwd als een vorm van loon en valt onder de noemer ‘voordeel van alle aard’ (VAA). Daar moet je belastingen op betalen. Hoe kun je die zo laag mogelijk houden?

Pagina 1 van 3

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy