Toyota’s huidige CEO, Akio Toyoda, die de legendarische woorden “No more boring cars” uitsprak en voor een frisse wind zorgde in het modellengamma van de Japanse megaconstructeur, geeft de fakkel als CEO van Toyota Motor Corporation vanaf 1 april door aan Koji Sato. Hij blijft zelf aan boord van de groep als Voorzitter van de Raad van Bestuur.
Volgende week neemt Fabrice Cambolive de functie op van algemeen directeur van het merk Renault. Hij maakt deel uit van het Leadership Team van Renault Group en zal rapporteren aan Luca de Meo, CEO van Renault Group.
Aan het begin van een nieuw jaar wordt er vaak van stoel gewisseld. Ook bij de Belgische tak van Stellantis, waar de B2B-afdeling voortaan wordt voorgezeten door ex-BMW, Renault- en Jaguar Land Rover-man Stefan De Smet.
ACEA, de European Automobile Manufacturers’ Association heeft Luca de Meo, CEO van Renault Group, verkozen om vanaf januari voorzitter te worden van de belangenvereniging. Hij volgt BMW-CEO Oliver Zipse op, die in de voorbije twee jaar voorzitter was.
Renault Group kondigt aan dat Thierry Charvet op 15 januari 2023 benoemd wordt tot directeur industrie en kwaliteit van de groep. Hij wordt ook lid van de raad van de bestuur (BOM) en zal rechtstreeks rapporteren aan Luca de Meo, ceo van Renault Group. 
Claire D’Haese, Fleet & Corporate Sales Manager van Mercedes-Benz Cars, maakt intern promotie binnen Mercedes-Benz. Ze wordt Head of Online to Offline voor de BeNeLux en wordt in haar oude functie opgevolgd door Steve Vanslype die naast hoofd van de fleetafdeling ook Head of Direct Sales & Used Cars is.
Astara Western Europe stelde zopas Anne Potemans aan als nieuwe PR Manager voor de merken Hyundai, Isuzu Maxus. Ze zal daarnaast mee zorgen voor de Corporate Communications van het bedrijf en werkt mee aan de organisatie van events voor Astara.
Vandaag werd bekengemaakt dat Steven Trentin doorgroeit van Business Development Manager Corporate Sales naar Fleet Manager van Volvo Car Belux. Hij volgt daarmee Roeland Vriens op die als Head of Sales de overkoepelende verkoopverantwoordelijke van Volvo Car Belux wordt.
Vanaf deze week heeft Hyundai Belux een nieuwe Sales Manager. Nicolas Dewever werkt al sinds 2016 voor de invoerder van het Koreaanse merk nadat hij eerder bij Honda en Lexus actief was. In zijn nieuwe functie rapporteert Nicolas aan Kris Meylemans, Country Manager van Hyundai Belux.
Jean-François Mailleux, die met 26 jaar fleet achter de kiezen een echte ervaren rot in het vak mag genoemd worden, volgt vanaf begin volgende maand Steve Nys, die naar Toyota vertrok, op als Fleet Manager voor Kia Belux.
Pagina 1 van 13

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy