Focus

© KBC/Wannes Vermost

Wannes Vermost volgt Stefan Delaet op als nieuwe CEO KBC Autolease

28 februari 2023
Door Stijn Blanckaert
KBC Autolease, een dochteronderneming van KBC bank, krijgt vanaf 1 maart een nieuwe CEO. Wannes Vermost volgt Stefan Delaet op die na bijna 4 jaar aan het hoofd van de leasingmaatschappij terugkeert naar KBC Groep.

Stefan Delaet werkte bijna vier jaar voor KBC Autolease en transformeerde de maatschappij in die tijd van een autoleasemaatschappij naar een multimodale speler die heel sterk staat in de groeiende tak van de fietsleasing. Hij keert na zijn periode bij de leasetak terug naar KBC Groep waar hij de functie zal bekleden van Program Manager Strategische Transformatie en Business Development.

Vertrek bij Renta

Het afscheid van Delaet van de leasewereld betekent ook dat er een einde komt aan zijn drie jaar durend voorzitterschap van leasingvereniging Renta. Tot aan de eerstvolgende algemene vergadering van de vzw zal hij er worden opgevolgd door huidig ondervoorzitter Johan Portier, Managing Director van LeasePlan Belgium. Guy Hannosette van Vancia Car Lease zal eveneens tijdelijk de rol van ondervoorzitter van de afdeling Lange Termijnverhuur binnen Renta op zich nemen.

Nieuwe CEO 

Vanaf 1 maart wordt Delaet als CEO van KBC Autolease opgevolgd door de 42-jarige Wannes Vemost, die na het beëindigen van zijn studies Handelswetenschappen aan de HU Brussel in 2003 zijn carrière in tax en accountancy startte bij SBB, nadien voor de FOD Financiën en Deloitte ging werken en sinds 2007 deel uitmaakt van KBC Group. Hij werkte er eerst als KMO-relatiebeheerder, daarna als kantoordirecteur en vanaf 2015 als Senior Adviseur Corporate Sustainability. Van januari 2019 tot juni 2022 was hij diensthoofd underwriting bij KBC Verzekeringen en sinds juli 2022 was hij Program Manager Business Integration bij UBB in Bulgarije voor de integratie van UBB en Raifeissen Bank Bulgaria.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.