Focus

Thomas Brient, nieuwe Marketingdirecteur van Renault

29 februari 2016
Door Redactie
Op 1 maart wordt Thomas Brient de nieuwe Marketingdirecteur van Renault België Luxemburg en Renault Nederland. Hij zal Thierry Couteleau opvolgen, die op dezelfde datum Marketingdirecteur voor de regio Afrika/Midden-Oosten/India wordt.

Thomas Brient, die in 1974 geboren is in Marseille, studeert af aan het Nationaal Polytechnisch Instituut van Grenoble. In 2003 start hij zijn carrière bij Renault als Projectmanager voor Digital Marketing. In 2006 wordt hij benoemd tot Marketingcoördinator voor het Entry-gamma (Dacia) en vervolgens tot Senior Brand Manager voor Sandero en Duster. In 2009 gaat hij als Zone Manager in de regio Bordeaux aan de slag bij de Commerciële Afdeling voor Frankrijk. Twee jaar later wordt hij Verantwoordelijk voor de Marketingplanning en Verkoop aan Particulieren. In 2014 keert hij terug naar de hoofdzetel van Renault waar hij Directeur Productmarketing voor Mégane-Scénic en Kadjar wordt.

Thierry Couteleau is geboren in 1970 in Parijs. Na zijn studies aan de Handelshogeschool van Rouen begint hij zijn professionele loopbaan in 1994 bij Everite (Groupe Saint Gobain). Daarna werkt hij twee jaar als Projectmanager Marketing bij Esso Frankrijk. In 1996 gaat hij bij BMW Frankrijk aan de slag, waar hij verschillende functies op zich neemt: Assistent Verkoopprognoses, Hoofd van de afdeling Publiciteit en Zonemanager. In 2000 maakt hij de stap naar de Renault-groep als Publiciteitsverantwoordelijke voor Frankrijk en later, in 2004, wordt hij Senior Brand Manager voor het D-E segment. Hij sluit zijn parcours binnen de Franse Commerciële Afdeling af als hoofd van de dienst Productmarketing. In 2012 verlaat hij Frankrijk en wordt hij benoemd tot Marketingdirecteur van Renault Nederland. In het kader van de oprichting van de Benelux-cluster wordt hij in september 2013 benoemd tot Marketingdirecteur van Renault België Luxemburg en behoudt daarbij zijn verantwoordelijkheden als Marketingdirecteur van Renault Nederland

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.