Focus

© Thierry Charvet/Groupe Renault

Thierry Charvet wordt de nieuwe industrieel directeur van Renault Group

01 december 2022
Door Dieter Quartier
Renault Group kondigt aan dat Thierry Charvet op 15 januari 2023 benoemd wordt tot directeur industrie en kwaliteit van de groep. Hij wordt ook lid van de raad van de bestuur (BOM) en zal rechtstreeks rapporteren aan Luca de Meo, ceo van Renault Group. 

Thierry Charvet volgt op die manier José Vicente de los Mozos op, die na een carrière van 43 jaar bij de Groep zijn persoonlijke projecten wil voortzetten in Spanje. Josep Maria Recasens, momenteel Directeur Strategie en Business Development, neemt van zijn kant de leiding over de landen van het Iberische schiereiland over.

Charvet, die een diploma van de École Polytechnique heeft, ging in 1993 aan de slag als ingenieur bij de directie onderzoek van Renault. In 1996 verhuisde hij naar de fabriek van Flins waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk was voor de dienst kwaliteit en de afdeling montage en plaatwerk. In 2006 werd hij benoemd tot projectdirecteur voor de Mégane en in 2008 tot directeur engineering voor voertuigprestaties in het Technocentre van Guyancourt. 

Van januari tot augustus 2011 trok Thierry Charvet naar de fabriek van Cléon om er de functie van adjunct-operationeel directeur te bekleden. Vervolgens werd hij in september 2011 aangesteld als directeur van de fabriek van Flins. Tussen februari 2014 en 2017 was Thierry Charvet directeur industriële prestaties voor de alliantie. In 2017 werd hij benoemd tot directeur strategie en industriële engineering. Op 8 november 2021 werd Thierry Charvet benoemd tot directeur kwaliteit van Renault Group. Hij is ook lid van het directiecomité.

Josep Maria Recasens vervoegde Renault Group in juni 2021 als directeur strategie en business development. Hij behaalde een ingenieursdiploma met de specialisatie industriële organisatie aan de universiteit van Gerona (Spanje), evenals een master in autotechniek aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC) en een MBA aan de handelsschool ESADE. Hij begon zijn carrière in 2002 bij autofabrikant Seat. Vervolgens bekleedde hij verschillende functies binnen het bedrijf, op het gebied van R&D, productplan en management van internationale projecten, alvorens hij werd benoemd tot directeur strategie, secretaris-generaal en directeur public affairs van Seat.

Sinds 2021 is Josep Maria Recasens verantwoordelijk voor strategie en business development van Renault Group.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.