Focus

Stijn Blanckaert volgt Frank Van Gool op als Renta-directeur

04 juni 2024
Door Dieter Quartier

Het vertrek van Frank Van Gool bij de Belgische voertuigverhuurdersfederatie Renta deed meteen een vraag rijzen: wie volgt hem op als algemeen directeur? Het antwoord is intussen gekend: sectorveteraan en Autonieuws-journalist Stijn Blanckaert. 

 

Renta-voorzitter Johan Portier: “We zijn zeer blij dat we na het aangekondigde vertrek van Frank Van Gool, die ceo wordt bij Febiac, de behartiging van de belangen van de operationele leasingmaatschappijen en de kortetermijnverhuurders in handen mogen leggen van Stijn Blanckaert. Hij heeft naast de juiste ervaring en inhoudelijke kennis over ons vakgebied, een groot netwerk in de sector, waardoor hij zeer gewaardeerd wordt.”

Stijn Blanckaert zelf zegt “Ik kijk er echt naar uit om me ten volle voor de sector in te zetten. De leasing- en verhuursector is nog steeds in volle expansie en de komende jaren zullen het B2B-segment en de daarmee verbonden diensten alsmaar belangrijker worden.”

Vandaag is Stijn Blanckaert actief als trainer, journalist en auteur in de automotive sector. Hij heeft in zijn carrière zowel gewerkt voor leasingmaatschappijen als voor autoconstructeurs. Stijn “ademt” automotive en mobiliteit en kent de fleetsector erg goed. 

Hij zal in deze functie ook nauwe contacten onderhouden en samenwerken met de partners van Mobia (Febiac, Traxio en Renta) alsook met Renta Solutions, het filiaal van Renta dat IT-diensten levert aan de leden. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.