Focus

© Stellantis

Stefan De Smet is nieuwe B2B Director bij Stellantis Belgium

19 januari 2023
Door Dieter Quartier
Aan het begin van een nieuw jaar wordt er vaak van stoel gewisseld. Ook bij de Belgische tak van Stellantis, waar de B2B-afdeling voortaan wordt voorgezeten door ex-BMW, Renault- en Jaguar Land Rover-man Stefan De Smet.

De Smet studeerde in 1992 af aan de KULeuven als licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen. Zijn eerste werkervaring deed hij op bij de Belgische Renault-importeur, waarna hij de sprong waagde naar Jaguar Land Rover Belux om uiteindelijk op te klimmen tot sales manager.

In 2001 ging hij aan de slag bij BMW Belux, eerst als regional manager, daarna als operations support manager. In 2008 nam hij de leiding over van de eigen concessie van het merk in Brussel. Zes jaar later keerde hij terug naar de Belgische hoofdzetel van BMW om er marketing manager te worden.

In 2018 nam hij de overzet naar Stellantis, waar hij eerst als sales director voor Citroën werkte en sinds 2021 in dezelfde hoedanigheid voor Opel. 

Sinds begin januari neemt hij de functie waar van B2B Director voor de Stellantis-groep in België. Zijn voorganger, Wim Rommel, vertrok in januari 2022 naar Hedin en werd ad interim opgevolgd door Denis Mulders, die daarvoor energy transition manager was.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.