Focus

© Luc Donckerwolke/Hyundai

Promotie voor Belgisch topdesigner Luc Donckerwolke bij Hyundai

27 oktober 2023
Door Stijn Blanckaert

De Belg Luc Donckerwolke (°1965), tot vandaag al Chief Creative Officer (CCO) en verantwoordelijk voor het design van alle merken van de Hyundai Motor Group, wordt aangesteld tot CEO van de Hyundai Motor Group Global Design Division en krijgt daarbij de extra titel van Chief Design Officer of CDO. 

 

Hyundai Motor Group, het bedrijf achter de automerken Hyundai, Genesis en Kia, richt de “Hyundai Motor Group Global Design Division” op, met aan het hoofd de Belg Luc Donckerwolke. Die divisie moet het voortouw nemen bij de inspanningen van de groep om elektrische auto’s en nieuwe mobiliteitsoplossingen te ontwerpen, waaronder speciaal gebouwde voertuigen, robotica en geavanceerde luchtmobiliteit. De nieuwe afdeling zal dus veel meer doen dan enkel auto’s tekenen en zal geleid worden door de topdesigner, die de Belgische nationaliteit heeft maar in Lima (Peru) werd geboren en na studies in Brussel in Zwitseland heeft gestudeerd.

Lange carrière 

Donckerwolke begon in 1990 bij Peugeot, trok nadien naar Volkswagen Group waar hij de Skoda Octavia uit 1996 en de Fabia uit 1999 ontwierp, verantwoordelijk was voor de lijn van de Audi A4 Avant (2000) en Audi A2 (2000), maar ook voor Lamborghini werkte en er instond voor het ontwerp van modellen als de Murciélago en de Gallardo. Sinds 2003 was hij hoofdontwerper van het Italiaanse sportwagenmerk. In 2005 volgde hij bij Seat de iconische Walter de Silva op en in 2009 tekende hij de toenmalige Ibiza. In 2021 kreeg hij de titel van designdirecteur bij Bentley waar hij de in 2013 gelanceerde Flying Spur had ontworpen. 

Na zijn vertrek bij Bentley in 2015 ging Donckerwolke aan de slag bij Hyundai waar hij tot nu de titel van Chief Creative Officer droeg en daar nu ook die van Chief Design Officer bijkrijgt. 

Hyundai streeft momenteel een designfilosofie na van 'Sensuous Sportiness', bij Kia heet de designtaal 'Opposites United' en bij het bij ons (nog?) niet verkrijgbare Genesis 'Athletic Elegance'.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.