Focus

Philippe Dehennin nieuwe voorzitter Febiac

21 juni 2017
Door Redactie
Febiac, de Belgisch-Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie, heeft vandaag haar jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden. Een evenement dat werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Kris Peeters, Vice-Eerste Minister en Federaal Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse handel. Maar ook met de gewaardeerde aanwezigheid van Tom Eischen, Commissaris-generaal voor Energie bij het ministerie van Economie en Buitenlandse Handel van het Groothertogdom Luxemburg. Beiden hebben deze gelegenheid te baat genomen om hun visie te delen over deze thematiek: “Mobility in transition: the consumer in the driver’s seat”.

Na het maximum van twee opeenvolgende mandaten te hebben bereikt, heeft Thierry van Kan, die Voorzitter was van FEBIAC sinds juni 2011, bij deze Algemene Vergadering de teugels van de federatie doorgegeven aan zijn opvolger, Philippe Dehennin.

Philippe Dehennin kan bogen op een zeer rijke en veelzijdige ervaring, in hoofdzaak opgedaan binnen de BMW groep. Tussen 2001 en 2016 was hij filiaalvoorzitter van de groep in achtereenvolgens België en het Groot-Hertogdom Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. De werking van onze federatie heeft hij het afgelopen jaar van dichtbij gevolgd vanuit zijn rol als bestuurder van FEBIAC.

U vindt hieronder enkele passages uit de toespraak die Philippe Dehennin bij zijn aantreden heeft gericht tot de aanwezigen.

“De mobiliteit van morgen wordt per definitie consumentgericht. De auto-, van-, truck-, bus- en motorbranche hebben altijd oog gehad voor de noden en wensen van de klant, dat is de essentie van succesvol zakendoen. De toekomst vereist echter nog meer focus op de consument en zijn verwachtingen. Die focus is een logisch en rechtstreeks gevolg van de veranderingen – sommigen noemen het met reden disrupties –, die door onze maatschappij waaien. Die veranderingen hebben rechtstreeks invloed op wie wij zijn en hoe onze branche zal evolueren.”

“Het is van het grootste belang dat wij als automobielfederatie intensief en vruchtbaar samenwerken met de overheden én met andere actoren in vervoer en mobiliteit. Om deze uitdagingen met succes het hoofd te bieden, zullen wij geen enkele discussie uit de weg gaan; met respect voor wat de consument vraagt.”

“Het is die constructieve en verantwoorde dynamiek die ik tijdens mijn voorzitterschap verder wil ondersteunen. De samenwerking met Traxio en Renta is vandaag een feit. Ook met gebruikersorganisaties als RACB, Touring en VAB moet de afstemming optimaal zijn. Laat ons ook de nieuwe spelers leren kennen en laat ons vanzelfsprekend de dialoog met de overheden in België en in het Groothertogdom Luxemburg verder optimaliseren. Minister Peeters, en ik ben hem daar bijzonder dankbaar voor, schetste en loofde al onze gemeenschappelijke realisaties in consumentenbescherming. Het zijn voor mij voorbeelden van hoe een federatie meerwaarde kan creëren, zowel voor de eigen leden als voor de klant en de maatschappij. Naar een duurzaam mobiliteitsbestel toegroeien, doen we enkel op die manier.”

“Ik heb de uitdaging om FEBIAC te leiden met veel enthousiasme aanvaard. Ik zal alles in het werk stellen om een klimaat te behouden dat de duurzame ontwikkeling van de activiteiten van onze leden ondersteunt en hen in staat stelt om in de beste omstandigheden te beantwoorden aan de wensen van hun klanten. Die doelstelling zal trouwens enkel haalbaar zijn door zich het ecosysteem eigen te maken dat een alsmaar groter aantal actoren van de nieuwe mobiliteit - die gebruikers zijn van digitale technologie - met elkaar in verbinding zal brengen. Ik engageer me om geen enkele piste uit de weg te gaan om de economische doelstellingen van onze leden te verzoenen met het respect voor de rechten en verwachtingen van de consument en om betrouwbare en duurzame oplossingen uit te werken voor de maatschappelijke uitdagingen. Tot slot wil ik ook bijdragen tot de sereniteit van de debatten.” 

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.