Focus

© Olivier Mony - Dacia

Olivier Mony benoemd tot financieel directeur van Dacia

10 oktober 2023
Door Redactie

Dacia heeft aangekondigd dat Olivier Mony op 1 oktober 2023 zal aantreden als financieel directeur van het merk. In deze nieuwe rol zal hij deel uitmaken van het directiecomité van Dacia en rechtstreeks rapporteren aan Denis Le Vot, CEO van Dacia. Olivier Mony zal de positie overnemen van Duncan Minto, die op dezelfde datum financieel directeur wordt bij het merk Alpine.

 

Olivier Mony brengt een schat aan ervaring met zich mee naar zijn nieuwe functie. Hij heeft een achtergrond in financiën en is afgestudeerd aan de ESSEC Business School. Zijn carrière bij Renault Group begon in 1993, en hij heeft verschillende belangrijke functies bekleed binnen het bedrijf, waaronder directeur managementcontrole op gebieden zoals R&D, inkoop, productie en voertuigprojecten.

In 2018 werd Olivier Mony benoemd tot financieel directeur van de regio Eurazië van Renault Group, waar hij een cruciale rol speelde in de financiële aspecten van het bedrijf in die regio. Meer recentelijk, vanaf de oprichting in januari 2021, was hij directeur managementcontrole handel bij de Business Unit van Dacia.

Met zijn uitgebreide ervaring en expertise zal Olivier Mony een waardevolle aanwinst zijn voor het Dacia-team en zal hij een belangrijke rol spelen in de financiële strategie en prestaties van het merk. Zijn benoeming markeert een nieuwe fase in zijn carrière en in de ontwikkeling van Dacia als merk binnen de Renault Group.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.