Focus

Oliver Heilmer nieuwe Head of Design MINI

02 juni 2017
Door Redactie
Oliver Heilmer (42) wordt per 1 september 2017 aangesteld als de nieuwe Head of Design MINI. Momenteel is hij president van Designworks, een dochtermaatschappij van BMW Group met designstudio’s in Californië, München en Shanghai. Heilmer levert al 17 jaar een bijdrage aan BMW Group Design en was tot 2016 verantwoordelijk voor het interieurdesign van BMW.

Met de in 2016 gepresenteerde “NEXT 100 Vision Vehicles” demonstreerde BMW Group Design, onder leiding van Adrian van Hooydonk, zijn toekomstvisie en enorme creatieve potentie. De strategische herindeling van de designteams van BMW Group als onderdeel van de bedrijfsstrategie NUMBER ONE > NEXT is een logische volgende stap. BMW Group Design legt daarmee de basis voor het transformeren van visies naar realiteit in aankomende voertuiggeneraties en het ontwerpen van digitale en emotionele mobiliteitservaringen voor klanten.

“De ‘MINI VISION NEXT 100’ gaf een indrukwekkende demonstratie van MINI’s toekomstige levensvatbaarheid”, aldus Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat het designteam van MINI onder leiding van Oliver Heilmer deze visie in toekomstige modellen van het merk zal toepassen en nieuwe MINI-klanten zal winnen. Oliver Heilmer combineert met zijn designexpertise- en ervaring continuïteit met de frisheid en visie waarvoor MINI staat.”

In het MINI designteam, waar Heilmer per 1 september 2017 de leiding heeft, behoudt Christopher Weil de leiding over Exterior Design. Kerstin Schmeding blijft verantwoordelijk voor Colour en Material Design en Christian Bauer ontfermt zich per 1 juni over Interior Design.

Per 1 september 2017 wordt Heilmer opgevolgd door Holger Hampf (50) als president van Designworks. Hampf was van 2002 tot 2010 lid van het management van Designworks en verantwoordelijk voor Product Design, waarna hij overstapte naar een externe designstudio. In 2014 keerde hij terug bij BMW Group, waar hij verantwoordelijk werd voor user interface design en het voorbereiden van designteams op digitalisatie. “Voor mij is Designworks meer dan alleen een designstudio: het is de strategische interface voor de toekomstige leefomgeving van onze klanten”, aldus Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design. “Ik ben verheugd om Hampf als president te mogen verwelkomen. Hij is een ervaren collega die Designworks uitstekend kent en brengt expertise in huis die we nodig hebben voor de toenemende digitale klantervaring.”

BMW Group Design maakt strategische aanpassing voor de toekomst.

De personele wijzigingen en versterking van belangrijke competentiegebieden maken onderdeel uit van de herindeling van BMW Group Design onder de bedrijfsstrategie NUMBER ONE > NEXT. De focus ligt op kortere ontwikkelingsprogramma’s, toenemende mate van digitalisatie van designprocessen en product- en mobiliteitservaringen. Kleine projectteams die snel kunnen schakelen, maken ook deel uit van de nieuwe structuur.

Een belangrijk punt is het design van merkspecifieke, interactieve digitale systemen in de auto. Gernot Schmierer, die per 1 september bij BMW Group als nieuwe Head of User Experience Design aan de slag gaat, richt zich op dit onderwerp. Schmierer wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van digitale systemen in de auto en dat die ook op de markt komen.

Zoals eerder is gecommuniceerd, wordt Jozef Kabaň in de tweede helft van dit jaar aangesteld als Head of Design BMW Automobiles. Domagoj Dukec is sinds 1 maart 2017 verantwoordelijk voor het design van de modellen van BMW i en BMW M. Giles Taylor blijft designtopman van Rolls-Royce Motor Cars en Edgar Heinrich heeft de leiding over BMW Motorrad Design. Laurenz Schaffer is per november 2016 Head of Division Management, Design Identity en Context Research, terwijl Werner Haumayr de leiding heeft over Group Design Strategy, Concepts, Technologies, Models en Experience.

“Het volledige team is uiterst gemotiveerd en kan niet wachten om ons merkdesign naar een nieuw tijdperk te leiden”, zegt Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design. “De succesfactor in onze industrie blijft de klantervaring. Het BMW Group designteam zal ervoor zorgen dat die beleving bijzonder aantrekkelijk blijft in de digitaliserende toekomst van mobiliteit.” 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.