Focus

Fabrice Cambolive

Nieuwe CEO bij Renault vanaf 1 februari: Fabrice Cambolive

26 januari 2023
Door redactie
Volgende week neemt Fabrice Cambolive de functie op van algemeen directeur van het merk Renault. Hij maakt deel uit van het Leadership Team van Renault Group en zal rapporteren aan Luca de Meo, CEO van Renault Group.

Fabrice Cambolive (54) studeerde af aan TBS Education in Toulouse. In 1992 komt hij bij Renault Group terecht en bekleedt hij twintig jaar lang verschillende internationale functies op het vlak van verkoop en marketing in Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Roemenië.

Zijn internationale carrière zet zich voort in 2011 met zijn benoeming tot commercieel en marketingdirecteur van de regio Eurazië en Renault Rusland, totdat hij in 2015 aantreedt als algemeen directeur van Renault do Brasil. In 2017 volgt de promotie tot operationeel directeur van de regio Afrika, Midden-Oosten, Azië en Stille Oceaan. In 2021 wordt hij directeur verkoop en operaties van het merk Renault, belast met de toepassing van de Renaulution-strategie op alle markten en de transformatie van het businessmodel van het merk. In mei 2022 wordt Fabrice Cambolive benoemd tot COO van het merk Renault.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.