Focus

© KIA / Marc Hedrich

Nieuwe baas voor Kia Europe: Marc Hedrich

22 december 2023
Door Dieter Quartier

Nieuw jaar, nieuwe benoemingen: Kia Europe heeft aangekondigd dat Marc Hedrich vanaf 1 januari de functie van President en CEO opneemt. 

 

Marc Hedrich zal een scala aan waardevolle ervaringen meenemen in zijn nieuwe functie, nadat hij ruim 30 jaar senior managementfuncties op nationaal en regionaal niveau in de auto-industrie heeft vervuld. Naast zijn meest recente rol als president van Kia France bekleedde hij een aantal hogere functies bij toonaangevende autobedrijven. Gedurende zijn tijd bij het merk Kia heeft hij ertoe bijgedragen om alle gebieden van strategie en bedrijfsvoering vooruit te helpen – van verkoop, marketing en producten tot klantenservice en retail. 

Hedrich : “De Europese markt speelt een belangrijke rol in de wereldwijde inspanningen van het merk om een toonaangevend EV-merk te worden door tegen 2027 vijftien elektrische auto’s te lanceren en door het aandeel van de verkoop van geëlektrificeerde auto’s te verhogen tot 55% in 2030. In de toekomst zal het Europese team zijn gedurfde transformatieproces voortzetten om een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden, met de nadruk op onze mensen, planeet en winst. Ik ben enthousiast om met het sterke Europese team samen te werken en bij te dragen aan dit doel.”

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.