Focus

Nicolas Maure nieuwe CEO van AVTOVAZ

15 maart 2016
Door Redactie
Alliance Rostec Auto BV maakte vandaag de benoeming bekend van Nicolas Maure tot CEO van AVTOVAZ. Hij zal zijn functie op 4 april eerstkomend opnemen.

De Alliantie Renault-Nissan en het staatsbedrijf Rostec, die samen een joint venture beheren die AVTOVAZ controleert, hebben bevestigt dat Bo Inge Andersson op 4 april opstapt als CEO.

De 55-jarige Nicolas Maure is op dit moment Algemeen Directeur van de Renault-groep in Roemenië, waar hij verantwoordelijk is voor de commerciële en industriële activiteiten. Hij is tevens CEO van Dacia Automobile SA, een van de snelst groeiende merken binnen de sector in Europa en de grootste particuliere onderneming van Roemenië.

Nicolas Maure was voordien Vicevoorzitter voor wereldwijde industriële prestaties van Renault en Vicevoorzitter mechanica binnen de gemeenschappelijke aankooporganisatie van de Alliantie Renault-Nissan (RNPO). Hij heeft talloze teams geleid op het vlak van productie, aankoop, kwaliteit en dienst na verkoop. Hij kwam in 2000 bij de Renault-groep, na een professioneel traject bij verschillende uitrustingsbedrijven, waaronder Faurecia en Valeo.

"AVTOVAZ heeft zijn voertuigengamma en productieprocessen gemoderniseerd, waardoor de kwaliteit van zijn producten aanzienlijk verbeterd is", verklaarde Carlos Ghosn, Voorzitter van AVTOVAZ en CEO van de Alliantie Renault-Nissan. Deze laatste heeft een meerderheidsbelang in het kapitaal van de joint venture Alliance Rostec Auto BV, die AVTOVAZ controleert. "Ondanks de uitdagingen op korte termijn willen we met Nicolas Maure deze strategie aanhouden en we blijven optimistisch wat betreft de toekomst op lange termijn van de Russische markt. We geloven dat AVTOVAZ in staat is zijn leiderspositie binnen de automobielsector van het land te handhaven.", voegde hij toe.

"In de loop van de laatste zeven jaar heeft AVTOVAZ belangrijke transformaties ondergaan, waardoor de kwaliteit van de voertuigen er beduidend op vooruit is gegaan, de productiviteit is gestegen en het gamma nieuw leven werd ingeblazen", verklaarde Sergei Chemezov, CEO van het staatsbedrijf Rostec, dat eveneens een belang heeft in de joint venture. "Het is ons doel om bijzonder competitieve producten te ontwikkelen, het marktaandeel van Lada in Rusland te vergroten en nauw samen te werken met Russische leveranciers. In dat opzicht is AVTOVAZ een ontwikkelingsmodel voor honderden bedrijven in het hele land. We rekenen op de nieuwe CEO om die vooruitgang verder te zetten en een antwoord te bieden op nieuwe uitdagingen", besluit hij.

Bo Inge Andersson, uittredend CEO, begon bij AVTOVAZ in 2013 met een mandaat van drie jaar. Hij heeft het strategisch herstel van de constructeur voortgezet. Daarnaast concentreerde hij zich op de modernisering van processen, de lancering van nieuwe producten en technologieoverdrachten.

De Alliantie Renault-Nissan heeft een meerderheidsbelang in Alliance Rostec Auto BV, dat AVTOVAZ controleert. Renault, Nissan en Lada, het merk van AVTOVAZ, produceren gezamenlijk voertuigen in Togliatti en in andere fabrieken in Rusland.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.