Focus

© Massimo Frascella - Audi

Massimo Frascella is de nieuwe designchef van Audi

19 februari 2024
Door Alain Devos

Op 1 juni mag de Italiaan Massimo Frascella plaatsnemen in de belangrijkste stoel van de designafdeling van Audi, hij krijgt de opdracht om de nog niet vergeten ‘Vorsprung durch Technik’-slogan opnieuw visueel en tastbaar te maken.

 

Met uitzondering van enkele facelifts en extra varianten, genre de Q7 en de RS 6 Avant GT, valt er al een tijdje maar weinig nieuws te rapen bij Audi. Daar komt binnenkort wel verandering in, met onder meer de Q6 en opvolgers voor de Q3, de A5 en de A6.

Technologie ‘tonen’

De looks van die nieuwe modellen ligt ongetwijfeld al een tijdje ‘vast’, nieuwe designchef Massimo Frascella mag straks dus beginnen werken aan auto’s die pas over enkele jaren zullen uitkomen. Zijn benoeming is het sluitstuk van een herschikking van het designdepartement van het Duitse merk, huidig chef Marc Lichte krijgt – dixit de Audi-woordvoerder – een nieuwe functie in de groep. Aan die Duitser danken we onder meer de looks van de Q4 en de E-Tron GT.

Zijn opvolger moet de grote technologische vernieuwingen waar (ook) Audi voorstaat nog wat meer zicht- en tastbaar maken, zo luidt het. CEO Gernot Döllner wil dat de ‘Vorsprung durch Technik’-slogan terug wat vaker wordt gebruikt én dat het design van zowel de buiten- als de binnenkant van de toekomstige modellen die bekende woorden ook wat meer kracht bijzetten.

Verfijnd en tijdloos

De 52-jarige Massimo Frascella studeerde aan het Istituto d’Arte Applicata e Design van Turijn. Hij werkte onder meer voor Bertone, Ford, Kia en recent nog Jaguar en Land Rover. Over zijn designfilosofie zegt hij: “Eenvoud is de essentie. Ik ben gepassioneerd door het creëren van ontwerpen die vrij zijn overbodige ornamenten en die niet alleen trends volgen. Ik vertrouw liever op een verfijnde en tijdloze designtaal.” 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.