Focus

Ginion Group zet zijn positieve koers van 2016 verder

22 januari 2017
Door Redactie
Het jaar waarin Ginion Group zijn 50-jarige bestaan vierde, huldigde het bedrijf maar liefst vijf nieuwe en vernieuwde concessies in terwijl de omzet met bijna 20 % steeg in vergelijking met 2015. Vandaag stelt de groep bijna 230 mensen tewerk in de regio van Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant en in het Groothertogdom Luxemburg.
Ginion Group, automobielgroep in volle expansie en actief in de verkoop van zowel premium- als luxewagens, heeft in 2016 sterk geïnvesteerd en heeft niet minder dan vijf nieuwe en vernieuwde concessies ingehuldigd. Bovendien verkocht de groep in totaal bijna 4.500 voertuigen en steeg de omzet tot € 180 miljoen, een stijging van bijna 20% in vergelijking met 2015. Vandaag stelt Ginion Group bijna 230 mensen tewerk.

De eerst inhuldiging vond plaats begin januari 2016 in de aanwezigheid van de Belgische premier Charles Michel, Dr. Nicolas Peter, voormalige Senior Vice President van de Europese regio voor BMW Group, en Jean-Philippe Parain, voormalig President & CEO van BMW Group Belux en meer dan 1.000 genodigden. De nieuwe gebouwen van Ginion Wavre in het bedrijventerrein in het noorden van de gemeente hebben een totale oppervlakte van 4.500 m2 en stellen meer dan 75 mensen tewerk. Het eerste gebouw is exclusief voor BMW en het tweede is volledig toegewijd aan MINI. Het betreft een investering van ongeveer € 8,5 miljoen. In april installeerde de concessie bovendien vijf bijenkolonies om de biodiversiteit te ondersteunen in samenwerking met BeeOdiversity.

Einde september opende Ginion Group de nieuwe Ferrari concessie Francorchamps Motors Brussels die van Waterloo naar de Chaussé de Namur in Waver verhuisde, de bakermat van de groep. Deze beslissing werd genomen om de klanten nog beter te kunnen onthalen en meer ruimte te kunnen bieden voor de verschillende diensten. De nieuwe concessie in Waver bevat meer dan 2.000 m2 waarin men o.a. de showroom, werkplaats, carrosserie- afdeling en lounge terugvindt. In de uitgebreide personnalisatieruimte kunnen klanten hun droomwagen volledig personnaliseren. Vandaag werken er bijna 20 mensen in Francorchamps Motors Brussels, 10 in Francorchamps Motors Luxembourg in het Groothertogdom Luxemburg en de directie voorziet nog vier à vijf nieuwe collega’s aan te werven in de komende maanden. De volledige renovatie van het pand representeert een investering van ongeveer € 1,5 miljoen.

Begin oktober werden de nieuwe concessies van BMW, BMW Motorrad en MINI van Ginion Waterloo ingehuldigd in de aanwezigheid van mevrouw Florence Reuter, burgemeester van Waterloo, en Jean-Philippe Parain, voormalig President & CEO van BMW Group Belux. Meer dan 1.000 genodigden hieven het glas op dit nieuwe begin voor Ginion Waterloo. De volledige site in Waterloo stelt meer dan 70 mensen tewerk en beslaat meer dan 4.000 m2 waarvan bijna 2.000 m2 aan showrooms gewijd zijn.

De avond voor de start van de Brussels Motor Show, opende Ginion Group de vernieuwde BMW concessie van Ginion Overijse. Meer dan 400 genodigden, waaronder Dr. Peter Henrich, de nieuwe CEO & President van BMW Group Belux, ontdekten er de vernieuwde showroom, receptie en bureaus tijdens de openignsavond. Het team van Ginion Overijse telt meer dan 30 medewerkers en is dus klaar voor 2017.

« 2016 was een jaar vol opeenvolgende feestgelegenheden en investeringen en ik ben bijzonder fier op ons volledig team dat elke dag het beste van zichzelf geeft voor onze klanten. Het totaal van deze investeringen, samen goed voor bijna € 12 miljoen, in de Brusselse regio, Vlaams- en Waals-Brabant zal ons toelaten onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat de teams van onze negen concessie in België en het Groothertogdom ervoor zullen zorgen dat Ginion Group verder blijft groeien. Begin februari hebben we trouwens al onze volgende inhuldiging gepland, ditmaal voor onze MINI- concessie in Ukkel, MINI Brussels Store South. » verduidelijkt Stéphane Sertang, CEO en President van Ginion Group. 

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.