Focus

Dr. Alexander W. Wehr

Eddy Haesendonck verlaat BMW Belux, Dr. Alexander W. Wehr volgt hem op

07 juni 2022
Door Dieter Quartier
Per 1 juli wordt de fakkel in Bornem na vier jaar opnieuw doorgegeven aan een Duitse expat. De vijftigjarige Wehr is al een kwarteeuw in dienst bij BMW Group, net als Haesendonck, die de firma echter verlaat.

Alexander W. Wehr (50) begon zijn carrière bij BMW Group in 1997 als Product Manager van de BMW Z8. Daarna volgden diverse managementfuncties binnen het hoofdkantoor van BMW Group en de internationale markten, onder meer als Director European Used Car Sales, als VP of worldwide Volume Planning & Sales Steering van het automotive segment en als President & CEO van BMW Group Latin-America. In zijn meest recente opdracht was Alexander VP Customer, Brand and Sales van de motorfietsenafdeling BMW Motorrad.

Alexander Wehr neemt de rol aan het hoofd van BMW Group Belux over van Eddy Haesendonck. Na een carrière van 25 jaar waarin hij zowel voor BMW Motorrad, MINI als BMW werkte, besloot hij zijn carrière een nieuwe wending te geven. Eddy geeft de fakkel door op een historisch hoogtepunt: zowel bij de motorfietsen als bij de auto’s werd BMW onder zijn leiderschap marktleider in België.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.