Focus

© Duncan Minto - Alpine

Duncan Minto benoemd tot financieel directeur van Alpine

10 oktober 2023
Door Redactie

Duncan Minto, met meer dan 25 jaar ervaring bij Renault Group, treedt toe tot het team van Alpine als financieel directeur. Zijn belangrijkste taak is het begeleiden van de ambitieuze strategie van het merk, waaronder internationale ontwikkeling en de uitbreiding van het gamma met maar liefst 7 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2030. Minto zal deel uitmaken van het directiecomité van Alpine, dat onder leiding staat van Philippe Krief, CEO van het merk.

 

Philippe Krief, CEO van Alpine, is verheugd met de komst van Duncan Minto en gelooft dat zijn uitgebreide ervaring binnen Renault Group en zijn succesvolle projecten binnen de groep van onschatbare waarde zullen zijn voor de groei van Alpine. Hij benadrukte het belang van Minto's aanstelling als financieel directeur en als lid van het directiecomité van het merk.

Duncan Minto behaalde zijn diploma aan de universiteit van St Andrews in Schotland en trad in 1997 toe tot de Renault Group. Gedurende zijn carrière bekleedde hij verschillende financiële functies binnen het bedrijf. In 2006 werd hij benoemd tot financieel directeur van Renault-Nissan Portugal, waarna hij financieel directeur werd voor de regio Azië-Pacific van Renault Group. In 2017 werd hij gepromoveerd tot directeur van de afdeling financiële planning en analyse bij Renault Group. In 2022 vervulde hij de rol van financieel directeur bij Dacia voordat hij in 2023 zijn functie bij Alpine aanvaardde. Minto volgt Joana de Epalza op, die de groep verliet om persoonlijke projecten na te streven.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.