Focus

© BMW - Oliver Zipse

BMW-CEO Zipse krijgt contractverlenging tot 2026. Jochen Goller aangesteld tot CCO.

28 september 2023
Door Stijn Blanckaert

De Raad van Bestuur van BMW heeft CEO Oliver Zipse, die sinds augustus 2019 aan het hoofd staat van BMW Group en dus verantwoordelijk is voor BMW, BMW Motorrad, MINI en Rolls-Royce, een contractverlenging gegeven. Hij blijft tot 2026 aan het hoofd van de onderneming.

 

De Duitser Oliver Zipse is sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur van BMW en kwam als Gedelegeerd Bestuurder aan het hoofd van de onderneming in 2019. Sindsdien is het productgamma van BMW en nu ook MINI onder zijn bewind snel geëlektrificeerd en werd werk gemaakt van de ontwikkeling van BMW’s nieuwe modelgeneratie, Neue Klasse genaamd, waarvan het eerste model in 2025 op de markt komt. 

Jochen Goller nieuw hoofd van divisie Customer, Brands and Sales 

Tegelijk met de contractverlenging van Zipse treedt ook Jochen Goller toe tot het managementcomité. Hij wordt benoemd tot Chief Commercial Officer van BMW AG, wat binnen de onderneming de afdeling “Customer, Brands and Sales” heet. De man werkt sinds 1999 voor BMW en heeft in dat kader een jarenlange ervaring opgedaan in China, voor BMW de grootste afzetmarkt, en was ginds sinds 2018 al de lokale CEO. Vroeger stond hij ook al aan het hoofd van MINI. P90289814 highRes jochen goller newly 2

 Jochen Goller

Goller volgt vanaf november Pieter Nota op als verantwoordelijke voor de divisie Customer, Brands and Sales. 

Pieter Nota bekleedde die functie sinds 2018 en liet in die periode uitstekende resultaten optekenen. Omdat hij de leeftijdsgrens van 60 jaar bereikt heeft legt hij zijn functie neer. Bij BMW is die leeftijdsgrens namelijk automatisch ook het einde van het operationeel mandaat.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.