Focus

© Audi/Gernot Döllner

Audi-CEO Markus Duessmann krijgt de bons, opvolger heet Gernot Döllner

29 juni 2023
Door Stijn Blanckaert

Audi heeft de samenwerking met haar CEO, Markus Duesmann, beëindigd. Hij draagt de gevolgen van de slechte verkoopresultaten van het merk in China een een te trage uitrol van de elektrificatie binnen het merk. Gernot Döllner neemt zijn plaats als CEO in vanaf 1 september.

 

De 54-jarige Markus Duessmann, die in het verleden voor BMW werkte, was in 2021 door de vorige Volkswagen Group-voorzitter Herbert Diess als nieuwe Audi-CEO binnengehaald. Duessmann werkte net als Diess voordien voor BMW. Toen Diess als nummer één bij VW Group in de zomer van vorig jaar plaats moest ruimen voor Oliver Blume die van Porsche overkwam, was het lot van Diess-getrouwe Duessmann eigenlijk al bezegeld, want de man werd gezien als een Diess-pion en kreeg onvoldoende interne steun om zijn positie veilig te stellen. 

Duessmann werd de oplopende achterstand van Audi ten opzichte van BMW en Mercedes, met name op het vlak van de elektrificatie en innovatie verweten en de man kreeg ook veel kritiek voor de minder goede verkoopcijfers in China. 

Döllner neemt over op 1 september 

De nieuwe CEO, Gernot Döllner, is net als Duessmann een Duitser. Hij heeft een ingenieursdiploma en werkt al sinds 1993 voor VW Group, waar hij onder meer productontwikkelingsverantwoordelijke was bij Porsche en de leiding had over het Panamera-gamma. Sinds 2021 was Döllner hoofd van de productstrategie-afdeling bij VW Group.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.