Focus

© Marchel Koops / Athlon

Athlon clustert 3 landen tot Benelux-structuur, Marchel Koops benoemd tot Managing Director

03 juli 2023
Door Dieter Quartier

Athlon Belux en Athlon Nederland vormen sinds 1 juli één geheel. Marchel Koops, momenteel Managing Director van Athlon Nederland, wordt Managing Director van de nieuwe Benelux-structuur. Michiel Alferink zwaait bijgevolg af als MD van Athlon Belux en verlaat de groep na 12 jaar dienst.

 

Marchel Koops zal zijn nieuwe functie blijven combineren met zijn rol van Chief Commercial Officer (CCO) van de Athlon Group en lid van het Executive Committee van Athlon. Niels van den Hoogen AthlonNiels van den Hoogen, momenteel CCO van Athlon Nederland, wordt de CCO van het Benelux-cluster en rapporteert aan Marchel Koops. Emiel van Onzenoort Emiel van Onzenoort neemt de rol van Chief Operations Officer (COO) voor het cluster op zich naast zijn huidige rol als COO voor de Athlon Group en lid van het Executive Committee.

Christian Schüler, CEO Athlon over de benoeming: "Het clusteren van de activiteiten van Athlon Belux en Athlon Nederland maakt deel uit van onze continue drive om onze organisatiestructuur te optimaliseren. Marchel Koops zal zijn brede ervaring en klantgerichte mindset inbrengen om de nieuwe opzet vorm te geven. Wij danken Michiel Alferink voor zijn uitstekende prestaties als Managing Director van Athlon Belux en in zijn vorige functies binnen Athlon in de afgelopen 12 jaar. Ik wil ook Marie Lejeune bedanken voor haar bijdragen, vooral het afgelopen jaar als CCO van Athlon Belux. We wensen hen beiden het allerbeste bij hun toekomstige inspanningen."

Marchel Koops, benoemd tot Managing Director van Athlon Benelux: "Ik ben verheugd om dit cluster samen met collega's uit de markt vorm te mogen geven. De clusteropstelling stelt ons in staat om nog nauwer samen te werken. Het combineren van expertise uit de drie markten zal ons helpen om mobiliteit flexibeler en duurzamer te maken voor al onze klanten." Koops werkt al meer dan 15 jaar bij Athlon en bekleedde diverse functies, zowel bij Athlon Nederland als bij Athlon International. In 2019 trad hij toe tot het Executive Committee als Chief Commercial Officer.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.