dinsdag, 12 juli 2022

Eddy Haesendonck verlaat BMW Group Belux om CEO te worden van Hedin Benelux

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Eddy Haesendonck verlaat BMW Group Belux om CEO te worden van Hedin Benelux © Eddy Haesendonck
Het heeft even geduurd, maar vandaag werd eindelijk duidelijk waar Eddy Haesendonck, die onlangs zijn ontslag gaf als CEO van BMW Belux,  zijn carrière verderzet. Hij werd namelijk benoemd tot CEO van Hedin Automotive B.V. en hoofd van de Benelux-activiteiten van Hedin Mobility Group, dat 25 automerken vertegenwoordigt in de Benelux en in België 19 dealerbedrijven overkoepelt.


Eddy Haesendonck wordt als CEO van Hedin Automotive B.V. de opvolger van de huidige CEO Henk van der Kwast, die de functie van Director Strategy and M&A bij Hedin Mobility Group AB op zich zal nemen en lid blijft van de raad van bestuur van Hedin Automotive B.V.

Naast de rol als CEO van Hedin Automotive B.V. zal Eddy Haesendonck ook een algehele anagementverantwoordelijkheid voor Hedin Mobility Group in de Benelux op zich nemen als hoofd van alle activiteiten van Hedin Automotive in de regio.

Hedin Automotive vertegenwoordigt 25 automerken in de Benelux en is in Nederland actief via Stern - met 65 verkooppunten een van de grootste dealergroepen van het land - dat in maart 2022 door Hedin Mobility Group werd overgenomen. In België exploiteert Hedin Automotive 19 dealerbedrijven, die Mercedes-Benz (personenauto's, vrachtwagens en bedrijfswagens), Toyota en Lexus vertegenwoordigen. Daarnaast wordt Hedin Automotive de importeur en retailer van Ineos in de Benelux, met de Ineos Grenadier 4x4 die later dit jaar wordt gelanceerd. Hedin Automotive heeft in totaal ongeveer 2.100 mensen in dienst in Nederland, België en Luxemburg.

Eddy Haesendonck heeft een uitgebreide carrière in de automobielindustrie achter de rug, met 30 jaar ervaring op dealer-, importeurs- en hoofdkantoorniveau, waarvan 25 jaar bij de BMW Group. De voorbije vier jaar leidde hij BMW Group Belux als President en CEO.

"Na 25 jaar bij de BMW Group was voor mij de tijd rijp om aan een nieuw hoofdstuk van mijn professionele leven te beginnen. De strategie van Hedin Mobility Group, met haar plannen voor de Benelux markten, sluit aan bij mijn persoonlijke visie op de manier waarop een organisatie succesvol kan blijven in de snel veranderende automotive industrie. En dit heeft niet alleen betrekking op de voortgaande technologische transformatie en veranderende distributiemodellen. We stevenen af op een tijdperk waarin een hybride businessmodel - een naadloze link tussen de digitale en fysieke wereld - het verschil zal maken in de automobielindustrie", aldus Eddy Haesendonck.

Hedin Mobility Group

De Hedin Mobility Group is een van de grootste particuliere autodealers van Europa. De Groep heeft meer dan 6.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 230 dealers in acht landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg SEK 28,2 miljard en de Groep verkocht meer dan 125.000 voertuigen.

Het portfolio van de Groep omvat ongeveer 40 merken. De portefeuille omvat ook de distributie van Ford en MG in Zweden, Renault, Dacia en Alpine in Zweden en Denemarken, en Dodge en RAM in Europa. Daarnaast is de Groep actief in de groothandel in banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, de particuliere leasemaatschappij Car to Go Sweden AB, de zakelijke leasemaatschappij Unifleet AB en in het mede-eigendom van Pendragon PLC en iMove AS.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy