maandag, 14 maart 2022

Nieuwe CEO voor MG Motor Europe

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe CEO voor MG Motor Europe © MG
Xinyu Liu wordt door SAIC Motor, China’s grootste autofabrikant en moederbedrijf van MG, aangesteld als CEO voor MG Motor Business in Europa. Hij was tot nu CEO van MG Motor France.


Xinyu Liu volgt vanaf vandaag Matt Lei op als verantwoordelijke voor alle MG Business activiteiten in Europa. Liu kan terugblikken op een 20-jarige carrière bij SAIC Motor in China. Bij de herintroductie van MG op het Europese vasteland stapte Liu in 2019 over naar MG, waarna hij in 2020 de post van CEO voor MG Motor France kreeg. Intussen is MG succesvol in Frankrijk, met meer dan 120 brandstores in alle regio’s van het land. Tegelijk was Liu ook Vice President van MG Motor Europe waar hij verantwoordelijk was voor aankoop en verkoop.

Voordat hij in Europa aan de slag ging, bekleedde Liu diverse managementfuncties in de supply chain en inkoopdivisie voor SAIC-Volkswagen joint venture en was hij Executive Director van de Skoda-divisie bij SAIC-Volkswagen.

MG wordt bij ons ingevoerd door Astara (de nieuwe naam van Alcomotive), dat verder ook merken als Maxus, SsangYong, Hyundai, Suzuki en Isuzu op onze markt invoert.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy