maandag, 11 januari 2021

Laurent Rossi is nieuwe baas van Alpine, F1-manager Abiteboul neemt afscheid

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Laurent Rossi is nieuwe baas van Alpine, F1-manager Abiteboul neemt afscheid © Groupe Renault
Groupe Renault kondigde zopas de benoeming aan van Laurent Rossi als CEO voor het merk Alpine. Hij zal als zodanig verantwoordelijk zijn voor Alpine Cars en alle sport- en F1-activiteiten van de Groupe Renault. Tegelijk vertrekt F1-teamleider Cyril Abiteboul bij Renault.


Rossi, die 45 jaar oud is, neemt vanaf vandaag zijn nieuwe taken op. Hij was tot nu Director of Strategy and Business Development van Groupe Renault. In zijn nieuwe functie zal hij rechtstreeks rapporteren aan Luca De Meo, de CEO van Groupe Renault.

Rossi begon zijn carrière bij Renault in 2000, maar verliet het bedrijf in 2009 om voor de Boston Consulting Group te werken in New York. In 2012 trok hij naar Google, om in 2018 terug te keren naar Renault als Director of Strategy and Business Development.

Tegelijk met de benoeming van Rossi neemt Cyril Abiteboul afscheid van Groupe Renault. De man stond aan het hoofd van het F1-team van Renault, dat vanaf het volgend seizoen het Alpine F1-team wordt. Wat Abiteboul gaat doen en of zijn vertrek vrijwillig is wordt in het persbericht niet vermeld.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy