donderdag, 24 september 2020

Wayne Griffiths benoemd tot nieuwe President van SEAT

Wayne Griffiths benoemd tot nieuwe President van SEAT © SEAT
De Raad van Bestuur van SEAT - voorgezeten door Herbert Diess, Chief Executive Officer van de Volkswagen Groep - heeft Wayne Griffiths met ingang van 1 oktober aangesteld als nieuwe President van de SEAT-organisatie. Griffiths blijft tevens CEO en President van het merk CUPRA en zal als executive vice-president vooralsnog ook verantwoordelijk blijven voor sales en marketing. Carsten Isensee draagt als executive vice-president onveranderd de verantwoordelijkheid voor Finance en IT, een rol die hij ook vervulde toen hij waarnemend President van SEAT was.


“Wayne Griffiths is één van de meest gekwalificeerde managers binnen de Groep”, aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur van SEAT, Herbert Diess. “In de afgelopen vier jaar heeft Wayne de verkoop van SEAT tot recordhoogten laten stijgen en leidde hij tevens de ontwikkeling van het nieuwe merk CUPRA. Wayne heeft mijn volledige steun en ik ben ervan overtuigd dat hij een passend vervolg gaat geven aan het succes van SEAT.” Herbert Diess sprak ook zijn dank uit aan Carsten Isensee, die de rol van vervangend President op zich nam “in veeleisende maanden als gevolg van de effecten van COVID-19. Hij nam het leiderschap en de verantwoordelijkheid op zich en garandeerde de continuïteit van SEAT’s activiteiten,” aldus Diess.

Griffiths startte in 2016 bij SEAT als bestuurslid voor Sales & Marketing. De afgelopen drie jaar was SEAT het snelst groeiende merk in Europa. Met Griffiths aan het verkooproer brak SEAT - mede als gevolg van het grootste modellenoffensief tot nu toe - verkooprecords met een stijging van meer dan 40 procent tussen 2016 en 2019. De nieuwe President van SEAT speelde ook een belangrijke rol bij de oprichting van het merk CUPRA.

Lange carrière binnen Volkswagen Groep

Als zoon van een autohandelaar begon Griffiths zijn carrière in het familiebedrijf voordat hij internationaal management en Duits ging studeren in het Britse Leeds. De carrière van Griffiths is gekoppeld aan de Volkswagen Groep. Hij ging in 1989 aan de slag bij Audi AG in Ingolstadt. Na twee jaar bij SEAT te hebben gewerkt (1991-1993), keerde Griffiths terug naar het Duitse merk, waar hij verschillende functies in de nieuwe commerciële divisie voor diverse landen bekleedde. In 2016 werd hij aangesteld als vice-president met verantwoordelijkheid voor sales en marketing bij SEAT, in januari 2019 nam Griffiths de functie van CEO van CUPRA op zich en begin dit jaar werd hij aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur van CUPRA.

De nieuwe President van SEAT gaat vorm geven aan een nieuw hoofdstuk in de 70-jarige geschiedenis van de Spaanse onderneming, die inmiddels bestaat uit twee sterke merken: SEAT en CUPRA. De belangrijkste taak van Griffiths wordt het stimuleren van de transformatie van SEAT en haar merken naar elektrificatie en duurzame mobiliteit, en de doorontwikkeling van CUPRA. Om dat te bewerkstelligen kondigde het bedrijf in juli een investeringsplan ter hoogte van 5 miljard euro aan dat tussen 2020 en 2025 zal worden gerealiseerd. In de eerste fase gaan SEAT en CUPRA tot 2021 vijf nieuwe elektrische en plug-in hybride-modellen lanceren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy