vrijdag, 19 juni 2020

Nieuwe voorzitter voor leasingkoepel Renta

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe voorzitter voor leasingkoepel Renta © Renta
De Belgische Federatie van voertuigenverhuurders Renta heeft zonet bekendgemaakt dat Stefan Delaet (49), CEO van KBC Autolease, verkozen is tot nieuwe voorzitter van de vereniging. 

Delaets voorganger Miel Horsten trad recent toe tot de internationale directie van ALD Automotive in Parijs en kon die rol niet langer combineren met het voorzitterschap van de Belgische koepel.

Renta laat ook weten dat Johan Portier, Managing Director van LeasePlan, werd aangesteld als Vicevoorzitter van de afdeling Langetermijnverhuurders (leasingmaatschappijen). 

Johan Portier vervangt als zodanig Tom Vlaminck van KBC Autolease die een bestuursfunctie opneemt bij Renta Solutions, het IT filiaal van Renta VZW.

Stefan Delaet brengt ruim 19 jaar ervaring binnen de KBC Group NV mee en was ook een 10-tal jaren actief in de internationale markten van de groep. Zijn gevarieerde managementervaring omvat Strategie-HR-Organisatie, Business Development en Finance & Risk.

De laatste tijd zijn er een aantal maatschappelijke en technische ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen die de lease sector niet onberoerd zullen laten. Denk maar aan de fiets die aan populariteit wint, de omschakeling naar voertuigen met alternatieve aandrijving en de opkomende markt van deelmobiliteit. Verder worden wij uiteraard ook geconfronteerd met de snel veranderende digitaliseringsbehoeften van onze klanten. Kortom een hele uitdaging, maar tegelijk ook een unieke gelegenheid om een brug te bouwen tussen mobiliteit en energie, alsook tussen assets en data.  Daarnaast moeten we als federatie ook kort op de bal kunnen spelen, zoals recent voor de korte-termijn verhuurders die zwaar getroffen werden door de coronacrisis. Het is me dan ook een hele eer om deze uitdagingen, samen met sectorgenoten en verwante beroepsfederaties, vanuit Renta mee richting te mogen geven.” aldus Stefan Delaet.

De 50 leden van Renta hebben 430.000 auto’s, 50.000 bestelwagens en 40.000 fietsen op de Belgische wegen rijden. Renta behartigt de belangen van de bedrijfsmobiliteit, promoot de diensten die de leden aanbieden, overlegt met de overheid en steunt de leden praktisch bij de ontwikkeling van hun activiteiten. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy