maandag, 29 oktober 2018

Jo Stenuit nieuwe Design Director Mazda Motor Europe

Jo Stenuit nieuwe Design Director Mazda Motor Europe © Mazda Motor Corporation
Onze landgenoot Jo Stenuit (49) is benoemd tot nieuwe designdirecteur van Mazda in Europa. Hij volgt Kevin Rice op, die in augustus van dit jaar bij Mazda vertrok.


Stenuit, afgestudeerd aan de Royal College of Art in Londen, maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het designteam van Mazda in Europa en bekleedde verschillende functies bij het Europese designcentrum van Mazda in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Tot voor kort was hij hoofd van de afdeling Interior Design en Brand Style, verantwoordelijk voor het interieurdesign van de modellen van Mazda en het verbeteren van het Mazda-merk in Europa. Hij was hoofdontwerper van twee concept cars, de Kiyora (2008) en de Hakaze (2007) en van de vorige generatie Mazda3 (2008). Hij bracht ook twee jaar door op het hoofdkantoor van Mazda Motor Corporation in Hiroshima, waar hij het interieur van de Mazda CX-7 (2004-2006) ontwierp.

In zijn nieuwe rol zal Stenuit rapporteren aan Ikuo Maeda, Global Design Chief van Mazda en aan Hajime Seikaku, Vice-President van Mazda's Europese R & D Centre in Oberursel.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy