woensdag, 03 augustus 2022

Nissan e-NV200 geeft de fakkel door aan de erg geavanceerde Townstar EV

Geschreven door  Dieter Quartier
Nissan e-NV200 geeft de fakkel door aan de erg geavanceerde Townstar EV © Nissan
De opvolger van de elektrische NV200 is eindelijk daar. De Townstar EV belooft een elektrisch rijbereik van 300 kilometer en flink wat betere prestaties dankzij een e-motor van 90 kW.Exterior NISAN1Terwijl de NV200 en zijn elektrische afgeleide e-NV200 nog helemaal door Nissan zelf waren ontwikkeld, vloeien de Townstar en Townstar EV voort uit de alliantie met Renault. Inderdaad, Het nieuwste bedrijfsvoertuig van Nissan is een kloon van de Renault Kangoo Van. Hetzelfde geldt overigens voor de Citan van Mercedes-Benz.

Dat is zeker geen slechte zaak, want de Fransoos en de Duitser wisten ons zeker te overtuigen tijdens onze tests. Wat ons vooral opviel, was de kwaliteit van de cabine, het comfort van de ophanging, de beschikbare veiligheidsuitrusting en de erg praktische inrichting. Je mag ervan op aan dat de Townstar dezelfde troeven naar voren schuift.

300 kilometer ver

Met de elektrische versies van de Citan en de Kangoo konden we helaas nog niet rijden. Hoe dan ook legt de Townstar dezelfde specificaties voor: de voorwielen worden aangedreven door een 90 kW (122 pk) sterke elektromotor, die zijn stroom krijgt aangeleverd door een batterij van 45 kWh. Als je waarde hecht aan de WLTP-norm: die zegt dat je 300 kilometer ver moet kunnen geraken op één lading.

Interessant is dat de Townstar kan rekenen op een intelligent energiemanagement en geoptimaliseerde koeling van de batterij alsook een bijgespijkerde aerodynamica. Een warmtepomp draagt bij tot extra efficiëntie en comfort bij lage temperaturen door warmte van de batterij naar het interieur te leiden.

Opladen kan-ie met een vermogen van 11 of 22 kW (driefasige wisselstroom). Als je aangewezen bent op een snellader, dan kun je in 25 minuten zo’n 150 kilometer rijbereik terugwinnen, aldus Nissan. Het gelijkstroomvermogen piekt bij 80 kW.

Geassisteerd rijden  

Samen met de elektrische Townstar debuteert ook het geavanceerde Nissan ProPILOT Assist rijassistentiesysteem in het aanbod van lichte bedrijfsauto’s. Deze technologie biedt de bestuurder extra ondersteuning, samen met de unieke Nissan Intelligent Around View Monitor (AVM).

Het aanbod van actieve en passieve veiligheidstechnologieën omvat onder meer Blind Spot Warning, Hands-Free Parking, Active Cruise Control, Intelligent Emergency Braking, Side Wind Assist en Trailer Sway Assist.

800 kilo of 2 Europaletten

Afhankelijk van de uitvoering kan de Townster EV tussen de 600 en 800 kg laden en een geremde sleep trekken van maximaal 1.500 kg. De laadruimte van de Townstar EV heeft een inhoud van 3,3 tot 4,9 m³ en kan overweg met twee Europallets.
LoaNOSANding 2
Iedere lichte bedrijfsauto van Nissan kan rekenen op een toonaangevende waarborg van 5 jaar of 160.000 kilometer. Bij de Townstar EV wordt de garantie nog eens uitgebreid met 8 jaar waarborg op de batterij.

Car-Matchers

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy