maandag, 09 mei 2022

Dit is de nieuwe, elektrische Ford E-Transit Custom

Geschreven door  Dieter Quartier
Dit is de nieuwe, elektrische Ford E-Transit Custom © Ford
De grote E-Transit kondigt vandaag met trots de geboorte aan van zijn broertje, de E-Transit Custom. Die loopt vanaf 2023 van de band in Turkije, aan de zijde van de nieuwe elektrische VW Transporter.


2022 ford e transit custom 12 7693Ford heeft grote ambities in het LCV-segment en zal tegen 2024 vier elektrische bestelwagens in zijn gamma hebben. De E-Transit mocht de aftrap geven en vandaag onthult het merk de eerste details van het model dat het moet waarmaken in het ééntonsegment: de E-Transit Custom. 

De nieuwste toevoeging aan het geëlektrificeerde gamma van Ford Pro zal cruciaal zijn voor Fords gedurfde engagement om tegen 2035 alle in Europa verkochte Ford-modellen emissievrij te maken en koolstofneutraal te zijn wat zijn hele Europese voetafdruk betreft.

380 kilometer rijbereik

De gloednieuwe elektrische architectuur staat borg voor een WLTP-rijbereik van 380 kilometer en garandeert toch voldoende laadvermogen, aldus Ford. Bovendien zal de nieuwe bestelwagen de productiviteit naar nieuwe hoogten helpen tillen door middel van een geavanceerde connectiviteit.

Elk voertuig is immers standaard uitgerust met een modem, die de sluitsteen vormt van Fords digitale ecosysteem. Dat is erop gericht elektrisch rijden te vergemakkelijken en de productiviteit te verhogen. Geolokalisatie, laadstatus, stilstand, benodigde oplaadtijd, voorverwarming: alles kan via een centraal platform beheerd worden.

Transporter-trekjes

Dat de E-Transit Custom trekjes heeft van een VW Transporter en derivaten, hoeft niet te verbazen. Ford zal immers ook de elektrische opvolger van deze laatste bouwen in Turkije als onderdeel van een uitgebreide samenwerking tussen beide merken. De Transit Connect wordt dan weer gebouwd door VW: hij is een afgeleide van de Caddy, die in Polen wordt gefabriceerd.  
2022 ford e transit custom 05 7699In Zuid-Afrika lopen de nieuwe Ford Ranger en binnenkort de VW Amarok broederlijk van de band. Of de toekomstige VW Crafter eveneens samen met Ford zal worden ontwikkeld en gebouwd, is momenteel niet duidelijk.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy