maandag, 05 juli 2021

Nieuwe Fiat Ducato: digitaal dashboard, ADAS en propere diesels

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Fiat Ducato: digitaal dashboard, ADAS en propere diesels © Stellantis
Een van Europa’s meest populaire bestelwagens meet zichzelf een digitale cockpit, moderne rijhulpsystemen en de modernste dieseltechnologie aan om weer een neuslengte voorsprong te nemen op zijn concurrenten.  


De Ducato is een populaire basis voor campers en wordt tegelijk door professionele klanten gewaardeerd voor zijn laad- en trekprestaties, zijn ombouwmogelijkheden, zijn lage gebruikskosten en zijn betrouwbaarheid. Het model vierde onlangs zijn veertigste verjaardag en werd helemaal in het nieuw gestoken  - iets wat je aan de buitenzijde niet meteen zou vermoeden.
BBBFiat New Ducato 2021 RV 4Het interieur maakt echter meteen duidelijk dat er zich een kleine revolutie heeft afgespeeld met het oog op meer gebruiksgemak en connectiviteit. De Full Digital Cockpit geeft de rijinformatie helder en praktisch weer en is individueel aanpasbaar. De nieuwe Uconnect-interfaces met schermen tot 10", een satellietnavigatiesysteem met onder meer TomTom 3D-kaarten en ingebouwde draadloze Apple CarPlay/Android Auto-connectie komen tegemoet aan de verwachtingen van de steeds meer veeleisende cliënteel.

Er is ook een nieuw, kleiner stuurwiel terwijl de deurpanelen zijn voorzien van extra compartimenten. Het automatische klimaatcontrolesysteem werd verbeterd en de keyless startfunctie zorgt voor tijdwinst en gebruiksgemak. De parkeerrem is nu elektrisch, om meer ruimte in het interieur te creëren.

Moderne diesel

Ook op het gebied van prestaties is de Nieuwe Ducato reeks volledig vernieuwd, met motoren die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de Euro 6D-Final regelgeving. De nieuwe Multijet3-dieselmotoren bieden een verbeterde efficiëntie door een lager gewicht (ten gunste van het laadvermogen) en door een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot. 

Ook de duurzaamheid en het comfort zijn verbeterd, dankzij een grotere flexibiliteit en een lager geluidsniveau dan bij de vorige generatie motoren. Het motoraanbod omvat vier vermogensniveaus (120, 140, 160 en 180 pk) met een nieuwe en verbeterde handgeschakelde 6-versnellingsbak. De automatische negentrapsversnellingsbak is beschikbaar op de versies met 140 pk, 160 pk en 180 pk.

Moderne rijhulpsystemen

De Nieuwe Ducato biedt een volledig scala aan Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Van snelheidsbegrenzing tot remcontrole voor onverwachte obstakels zoals voetgangers en fietsers, van verkeersbordherkenning tot het controleren van de oplettendheid van de bestuurder, tot Adaptive Cruise Control met Stop&Go functie, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist, waarvan de laatste actieve controle houdt over het traject van het voertuig, rekening houdend met de verkeersomstandigheden. 

Voor extra veiligheid tijdens het manoeuvreren zorgt de Digital Central Mirror, een virtuele binnenspiegel waarop beelden van de achteruitrijcamera geprojecteerd worden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy