dinsdag, 12 januari 2021

Renault zet zwaar in op waterstofbestelwagens met Plug Power

Geschreven door  Dieter Quartier
Renault zet zwaar in op waterstofbestelwagens met Plug Power © Groupe Renault
Mercedes-Benz kondigde vorig jaar al aan dat het inzake brandstofcellen vooral muziek ziet in langeafstandsvervoer. Bestelwagens en vrachtwagens op waterstof dus. Ook bij Renault weerklinken gelijkaardige echo’s: het ondertekende een principeverklaring met brandstofcelspecialist Plug Power om zich over enkele jaren te kunnen profileren als leider op de markt van de waterstofbestelwagens.


De principeverklaring (Memorandum of Understanding) behelst de oprichting van een 50-50 joint-venture tussen beide bedrijven, met vestiging in Frankrijk (évidemment). De ambities zijn… ambitieus: Renault wil dankzij deze nieuwe joint-venture 30% van de waterstofbestelwagenmarkt inpalmen.

Luca de Meo, CEO van Renault, verklaarde: "Dit joint-ventureproject is volledig in lijn met onze strategie om marktklare H2-oplossingen voor LCV's aan te bieden. Met Plug Power bouwen we een unieke end-to-end waardeketen voor brandstofcellen en bieden we kant-en-klare oplossingen voor klanten, waaronder voertuigen, tankstations en de levering van koolstofvrije waterstof. Met dit project willen we Frankrijk positioneren als bruggenhoofd van de industriële, technische en commerciële ontwikkeling van deze belangrijke technologie en ons leiderschap in Europa versterken, aangezien het onze doelstelling is om de Europese leider te worden op het gebied van brandstofcel-LCV".

"Plug Power is er trots op dat het bedrijf vooroploopt in de innovatie van de waterstofcelindustrie en daarom zijn we verheugd om samen met Groupe Renault een leider te worden op de Europese markt voor zware bestelwagens met brandstofcellen. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe partners om onze technologie te combineren met hun decennialange ervaring als leider van de Europese automobielmarkt", voegt Andy Marsh, CEO van Plug Power, toe.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy