vrijdag, 22 mei 2020

Maxus lanceert dit jaar nog 2 nieuwe bestelwagens

Geschreven door  Dieter Quartier
Maxus lanceert dit jaar nog 2 nieuwe bestelwagens © Alcomotive Groep
Het Chinese SAIC is op onze markt vertegenwoordigd met de elektrische Maxus EV80, die verdeeld wordt door Alcomotive. De groep, die ook Hyundai, Suzuki, SsangYong, MG en Isuzu in portefeuille heeft, kondigde vandaag aan dat de elektrische EV80 er dit jaar nog twee broertjes bijkrijgt: een concurrent voor de Renault Kangoo Z.E. en een rivaal voor de VW Crafter.


Constructeurs als Renault, PSA, FCA, Ford, Iveco en VW moeten voortaan rekening houden met een nieuwe uitdager op de Belgische markt. Maxus wint stilaan aan naambekendheid en cliënteel met de elektrische EV80, die vooral bij gemeentes en pakjesbedelers interesse wekt. Met zijn flinke batterij van 56 kWh biedt hij een groter rijbereik dan de meeste van zijn concurrenten, terwijl hij doorgaans 15% goedkoper is en bovendien 5 jaar waarborg biedt op het geheel. De goede werking van de batterij wordt zelfs 8 jaar gegarandeerd.

MAXIMAXUXno

Binnenkort komen twee nieuwe lichte vrachtvoertuigen het Maxus-gamma versterken. De eerste is de compacte elektrische bestelwagen eDeliver3, die de Renault Kangoo Z.E. en de Nissan e-NV200 uit hun tent komt lokken. Het model zal beschikbaar zijn in twee wielbasislengtes en met twee batterijversies van 35 of 53 kWh, die een rijbereik van respectievelijk 226 of 342 km halen (volgens WLTP stadscyclus). Via een snellader zal de Maxus eDeliver3 in amper 45 minuten 80% van zijn autonomie kunnen bijladen. De tarieven zijn nog niet bepaald.

Maxusbg 2

De tweede nieuwkomer is de Deliver9 en meteen de grootste van de klas. Hij wordt in september verwacht en zal beschikbaar zijn in de L3H2 versie, met een nuttig laadvolume van 11 m³. Deze VW Crafter/Renault Master/Opel Movano/Fiat Ducato/Ford Transit/Iveco Daily-uitdager zal uitgerust zijn met een 2.0 dieselmotor van 163 pk en een koppel van 375 Nm die aan de recentste Euro 6.2-emissienorm voldoet.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy