Nieuws

© CarNext

LeasePlan verkoopt CarNext aan BCA

18 oktober 2021
Door Dieter Quartier
De Europese tweedehandsketen CarNext stond al een tijdje in de vitrine en vandaag is de kogel door de kerk. LeasePlan verkoopt haar kroonjuweel aan Constellation Automotive Group, het moederbedrijf van onder meer BCA, WeBuyAnyCar, Cinch, en andere occasieplatformen.

CarNext werd enkele jaren geleden opgericht door leasemaatschappij LeasePlan als afzetkanaal voor haar eigen eindecontractwagens. Je vindt er echter ook piepjonge voertuigen die afkomstig zijn van de kortetermijnverhuur en andere niet-LeasePlan-verbonden leveranciers. CarNext heeft filialen in 22 Europese landen, waaronder ook België.

Samen vertegenwoordigen CarNext en Constellation ongeveer 5 procent van de hele Europese markt voor tweedehandsauto's. Dat zijn 2,7 miljoen voertuigen per jaar die samen een waarde vertegenwoordigen van € 21 miljard. Het gros van die auto’s wordt verkocht via B2B-kanalen (aan handelaren dus), de rest voornamelijk C2B (consumer-to-business, dus particulieren aan handelaren, met name via WeBuyAnyCar) en zo’n 100.000 zijn B2C-verkopen (business-to-consumer, particulieren die hem van een handelaar kopen, voornamelijk via CarNext). 

CarNext’s blijft ondanks de verkoop overigens ‘close’ met LeasePlan, dat tot nog toe jaarlijks 250.000 ex-leasevoertuigen aan CarNext leverde. In België heeft CarNext twee stores: eentje in Aartselaar en eentje in Luik.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.