Nieuws

© Hyundai

Ioniq 5 wint World Car, Electric Car en Car Design of the Year

14 april 2022
Door Dieter Quartier
De succesvolle nieuwe elektrische auto van Hyundai gaat aan de haal met drie prijzen op de New York International Auto Show. Hij mag zich dit jaar World Car of the Year noemen, maar ook World Electric Car en Car Design of the Year.

De Ioniq 5 wed tot winnaar verkozen door een jury van 102 autojournalisten uit 33 landen. Diezelfde jury bekroonde in februari onze landgenoot Luc Donckerwolke, Hyundai Motor Group’s Chief Creative Officer, al tot ‘2022 World Car Person of the Year’, onder andere omwille van zijn bijdrage aan de Ioniq 5.

Voor Hyundai zijn de prijzen een opsteker, want het model is het eerste van een nieuwe generatie van 17 elektrische modellen die de groep tegen 2030 op de markt brengt, goed voor een verwacht jaarlijks verkoopvolume van 1.87 miljoen voertuigen.

Het nieuw ontwikkelde 100% elektrische E-GMP platform, dat zijn debuut maakte in de Ioniq 5, zal daarbij als basis zal dienen. Dankzij zijn 800 Volt-architectuur neemt opladen van 10 tot 80 procent amper 18 minuten in beslag en beschikt hij als één van de weinige op de markt over innovatieve Vehicle-to-Load technologie. Je kunt met andere woorden elektrische apparaten voeden met de batterij van je Ioniq – ja zelfs andere elektrische auto’s uit de nood helpen als het moet.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.