Nieuws

© Peugeot/PSA

Gefacelifte Peugeot 5008 ziet de dingen breder

03 september 2020
Door Dieter Quartier
De familie-SUV van PSA ondergaat dezelfde wijzigingen als kleine broer 3008. Dat betekent vooral een massiever radiatorrooster en een groter aanraakscherm vanbinnen.


Dat nieuwe aanraakscherm heeft nu een diagonaal van 10 duim. De tuimelschakelaars werden gelukkig behouden – ze zijn niet alleen mooi, ze geven ook rechtstreeks toegang tot enkele vaak gebruikte functies. Ook aan het i-Cockpit-recept werd niet geraakt. Je kijkt dus nog steeds over in plaats van door het stuurwiel heen op de tellerpartij.

Trouw aan zijn Power of Choice-credo biedt Peugeot ook een brede waaier aan motorisaties, al zijn die bij de 5008 wel minder uitgebreid dan bij de 3008. Zo kun je de 5008 niet als plug-inhybride bestellen -daar ziet PSA geen brood in. Toch zouden de Fransen gezien de komst van de stekkerversies van de Seat Tarraco en Skoda Enyaq wel eens van gedacht kunnen veranderen.

Grote broer houdt het voorlopig dus bij de 1.2-driecilinder op benzine van 130 pk of de 1.6-viercilinder op benzine van 180 pk. Dieselaars kunnen terecht bij de 1.5-viercilinder van 130 pk.

In sommige landen kun je je Peugeot overigens ook online kopen. Vanzelfsprekend biedt het merk ook financiering- en leasingformules aan en je kunt zelfs je oude auto laten schatten en overnemen zonder je deur uit te komen. De aflevering gebeurt waar jij dat wil: bij je thuis, op het werk, of in de Peugeot-garage.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.