Nieuws

© Ford

Ford E-Transit: elektrische bestelwagen met grote batterij en breed servicepakket

06 maart 2022
Door Advertorial
Van alle grote elektrische bestelwagens biedt de Ford E-Transit de krachtigste motor, het grootste rijbereik en het breedste gamma. Als antwoord op de uitdagingen van het elektrisch rijden heeft Ford ook een brede waaier aan diensten ontwikkeld. Zo kunnen des te meer ondernemers zorgeloos de stap zetten naar emissievrije mobiliteit.

Het groene hart van de E-Transit wordt gevormd door een elektromotor van 135 kW (184 pk) of zelfs 198 kW (269 pk), die 430 Nm op de achterwielen zet voor een moeiteloze aandrijving. De aandrijfbatterij heeft een bruikbare capaciteit van 68 kWh, goed voor een actieradius van 317 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Deze is trouwens gedekt door een waarborg van 8 jaar / 160.000 km. 

Even inzetbaar als een gewone Transit

Met een maximaal toelaatbaar laadvermogen van 1.758 kg en tot 15,1 m³ aan laadvolume stelt de elektrische Transit een grote groep bedrijven in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, zonder in te leveren op robuustheid, capaciteit of veelzijdigheid. 
12021 FORD E TRANSIT 002De Ford E-Transit is beschikbaar in drie koetswerkvarianten: gesloten bestelwagen, dubbele cabine en zelfs chassis-cabine. Voeg daarbij drie chassislengtes (L2, L3 en L4), twee dakhoogtes (H2 en H3), twee MTM-varianten (3,5 ton en 4,25 ton) en twee vermogensversies (184 pk en 269 pk) en je krijgt in totaal 25 verschillende configuraties, dus wat je noden ook zijn, er is een E-Transit die bij je activiteiten past.

Elektrisch rijden, een haalbare kaart

Om een elektrische bestelwagen maximaal inzetbaar te maken moet de batterij voldoende snel kunnen worden opgeladen. Aan een wallbox of laadpaal met driefasestroom kan de E-Transit 11 kW onttrekken, zodat 8,2 uur volstaan om een bijna lege batterij weer helemaal op te laden. Moet je onderweg even snel bijladen, dan kan dat met een vermogen van liefst 115 kW aan een snellader. Na 34 minuten is een tot 15% leeggereden accu weer 80% vol.
E TRAbbbNSIT TRIALS CHARGINGDe laadpoort bevindt zich overigens in de snuit van de E-Transit – een veel handigere positie dan opzij. Ook goed gezien van Ford: met FordPass (1 jaar gratis inbegrepen bij de E-Transit) krijg je probleemloos toegang tot ruim 200.000 oplaadpunten in Europa, waaronder ook 500 Ionity-snelladers. De laadbeurten worden maandelijks op één handige factuur samengebracht, net als bij een tankkaart.

Geconnecteerde diensten

Ford heeft daarnaast ook partnerships afgesloten met gespecialiseerde installateurs, die bij jou op het bedrijf de nodige oplaadhardware- en software kunnen installeren. Een geconnecteerde laadinfrastructuur kan overigens de beschikbare stroom intelligent verdelen, zodat je hoge verbruikspieken kunt vermijden.
Fordbbbb E Transit Detail Ford Telematics MobileAppOok de Ford E-Transit zelf is uiteraard slim geconnecteerd. Het volledige laadbeheer van de batterij kun je met een smartphone of ander toestel regelen en plannen. Met Ford Telematics (1 jaar gratis inbegrepen bij E-Transit) hou je de vinger aan de pols van je hele vloot, zodat je onnodige stilstand kunt vermijden en het rendement verhogen. 
All New bFord E Transit 03Last but not least: met het innovatieve (optionele) ProPower Onboard kun je op locatie gereedschap, lampen, koelaggregaten of andere apparaten van stroom voorzien.

Wil je meer weten over de troeven van de Ford E-Transit en hoe Ford je elektrische leven vergemakkelijkt? Klik dan hier.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.