Nieuws

© Patrick TheunissenSA

Alcomotive gaat Maxus nu ook in Nederland en Duitsland verdelen

22 mei 2020
Door Stijn Blanckaert
De Belgische Alcomotive-groep, die in ons land onder meer Hyundai, SsangYong, Suzuki en MG verdeelt, voegde onlangs het Chinese merk van elektrische bestelwagens Maxus aan zijn portefeuille toe. In eerste instantie werd Alcomotive de invoerder van het merk in België, Luxemburg en Zwitserland, maar vanaf nu is het bedrijf dus ook de Nederlandse en Duitse Maxusverdeler.De Belgische Alcomotive groep, een onderdeel van de Alcopa holding, is vandaag een belangrijke internationale speler in de markt van distributie van auto’s en motorfietsen, met een 85 jarige geschiedenis in de autodistributie. 

De groep heeft ervaring met het op onze markten introduceren van Aziatische merken. Zo blies ze in 2011 nieuw leven in het Zuid-Koreaanse SsangYong, en is Alcomotive intussen verantwoordelijk voor het grootste SsangYong-volume in Europa. In 2017 werd ook motormerk Benelli in 4 landen aan de Alcomotive portfolio toegevoegd. Vorig jaar werd Maxus de eerste Chinese speler in de Alcomotive-portefeuille.

Alcomotive telt ongeveer 370 medewerkers en verdeelt momenteel 11 merken waaronder vijf autoconstructeurs (Hyundai, Suzuki, SsangYong, Maxus en Isuzu) en zes tweewielfabrikanten (Peugeot Scooters, Suzuki, Benelli, SYM, Derbi en Askoll). Jaarlijks worden ongeveer 44.000 vierwielers en 40.000 tweewielers verkocht in acht markten (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal), wat goed is voor een totale omzet van een miljard euro. Recentelijk werd er een joint-venture aangekondigd met de Spaanse Bergé-groep, om zo de concurrentiepositie te verstevigen.
2019 11 2900042

Maxus

Maxus is een onderdeel van het Chinese concern SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) waartoe ook de merken Roewe en MG behoren. SAIC is op de Chinese markt de belangrijkste automotive groep en wereldwijd de zevende grootste speler. Het verkocht in 2019 maar liefst 7,05 miljoen voertuigen.

De Alcomotive groep engageerde zich intussen om Maxus via de nieuwe Maxomotive organisatie te verdelen in België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland.

De Maxus-voertuigen zullen in Nederland worden verkocht via een dealernetwerk dat momenteel met circa 20 verkoop- en servicepunten het Nederlandse grondgebied bijna volledig afdekt. Het betreft dealers met veel ervaring in bedrijfswagens. 

Met het interessante gamma elektrische bestelwagens richt Maxus zich voornamelijk op lokale overheden, logistieke bedrijven met veel "Last Mile Delivery" en niet te vergeten bedrijven die zich ook ecologisch willen profileren. Een belangrijke troef van Maxus is het uitsteende garantiepakket van 5 jaar (8 jaar op de batterij) inclusief 5 jaar Road Assistance. 

Deel op

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.