Bestelwagens

© Peugeot

Peugeot E-Traveller: emissievrije minibus voor 8 passagiers

05 juni 2020
Door Dieter Quartier
PSA lanceert één na één de minibusversies van zijn middelgrote bestelwagens op batterijen. Peugeot mag de spits afbijten met de E-Traveller, die afgeleid is van de E-Expert en plaats biedt aan acht passagiers. De volgende elektrische minibus in lijn is allicht de Citroën SpaceTourer of de Opel Vivaro Combi/Zafira Life.


 
Wat de Traveller vandaag voor heeft op zijn concurrenten, is dat hij de keuze biedt uit drie koetswerklengtes (4m60, 4m95 of 5m30), twee inrichtingstypes (Shuttle en Combispace) en twee batterijformaten (50 en 75 kWh). De standaardaccu haalt volgens de WLTP-norm 230 km in combinatie met de 136 pk sterke elektromotor. Dat is ietsje beter dan de eVito Tourer van Mercedes. De versie met 75 kWh haalt 330 km, wat dan weer iets meer aansluit bij de Mercedes EQV (90 kWh). Om ook qua luxe en afwerking de vergelijking te doorstaan met de Duitser, moet je bij de E-Traveller wel voor de Business VIP-versie gaan.

Enkelfasig laden met netstroom kan aan 7.4kW. Wie driefasige stroom geleverd krijgt, kan opteren voor de boordlader van 11 kW. De aandrijfbatterij krijgt een waarborg mee van 8 jaar en 160.000 km. De prijs kunnen we nog niet meedelen, wel dat de productie in Valenciennes in het najaar wordt opgestart.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.